02 mai 2017 | 10:32

Samsung Galaxy S8: Au apărut primele ecrane deteriorate

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S8: Au apărut primele ecrane deteriorate

Samsung Galaxy S8 nu s-a lansat de foarte mult timp, dar pare să aibă deja o serie de probleme care îi fac pe utilizatori să se plângă de telefon.

Am trecut deja peste subiectul ecranelor roșiatice și am ajuns la telefoanele care nu mai pornesc, dar acestea nu sunt singure probleme. Cei de la Samsung par să fi fost prevăzători, introducând un sistem de prevenție a fenomenului de burn-in, sau de deteriorare a pixelilor ecranului AMOLED.

Butonul virtual Home de pe Samsung Galaxy S8 nu ar trebui să ”ardă” ecranul deoarece se mișcă pe distanțe foarte mici. Butonul își schimbă poziția doar atunci când nu folosești telefonul. În rest, cât timp ecranul este pornit, butonul Home rămâne în aceeași poziție pe timpul utilizării. Astfel, Samsung oferă o soluție destul de ingenioasă pentru a evita problema unui ecran care este deteriorat și care are amprenta butonului Home pe suprafață.

Se pare, totuși, că lucrurile stau altfel în realitate. Conform unor informații apărute în presa coreeană, deja există cel puțin o plângere care vorbește despre urmele apărute pe ecran. Informațiile utilizatorului arată că urmele au apărut în partea de jos a ecranului, unde se află butonul virtual Home.

Conform unui purtător de cuvânt al companiei, există un algoritm care previne acest fenomen și despre care am scris. ”Dacă spusele utilizatorului se dovedesc a fi adevărate, rămâne de văzut. Momentan, nu am primit plângeri similare”, se arată în informațiile venite de la Samsung, scrie ubergizmo.com.

Rămâne de văzut dacă evenimentul este unul singular și avem de-a face cu un client ghinionist sau dacă fenomenul de burn-in va fi o problemă reală pentru Samsung Galaxy S8.