De ce nu sunt la fel de rapide toate telefoanele Huawei P10 [UPDATE]

De ce nu sunt la fel de rapide toate telefoanele Huawei P10 [UPDATE]

Telefoanele Huawei P10 sunt unele dintre cele mai atrăgătoare de pe piață la această oră, dar se pare că unele dintre exemplare au un handicap de performanță.

În urmă cu puțin timp, cei de la Huawei au anunțat oficial noile lor smartphone-uri de top. Acestea sunt Huawei P10 și Huawei P10 Plus. Dispozitivele au specificații impresionante, o cameră foto peste medie certificată de Leica și un ecran foarte bun. De asemenea, în teste de performanță au obținut rezultate remarcabile. Se pare însă că nu toată lumea are același noroc.

Deși nu este prima oară când mai multe versiuni ale aceluiași smartphone ajung pe piață cu specificații diferite, de cele mai multe ori, diferențele țin de procesor. În cazul Galaxy S8, de exemplu, există versiuni cu Snapdragon 835 și altele cu un SoC Samsung Exynos. Conform CEO-ului Huawei Business Group, Rychard Yu a explicat că diferențele semnificative de performanță în cazul terminalelor Huawei P10 provin din utilizarea de memorii diferite. Explicația a fost făcută pe Weibo, Twitter-ul chinezesc.

Practic, din cauza stocurilor limitate de memorie flash, anumite modele de Huawei P10 și Huawei P10 Plus au ajuns pe piață cu o memorie internă de tip eMMC 5.1. Cele mai rapide smartphone-uri cu același nume folosesc o memorie de tip UFS 2.0 sau UFS 2.1. Dacă vreți să asociați niște valori precise acestor diferențe de performanță, s-ar putea să fiți uimiți. Din câteva se pare, telefoanele Huawei P10 cu cipuri de memorie eMMC 5.1 au generat viteze de citire de 250MB/s. Aceleași aparate cu UFS 2.0 sau 2.1 au făcut saltul până la 550MB/s, respectiv 750MB/s. Partea un pic frustrantă este că toate telefoanele Huawei P10 se comercializează cu același preț, indiferent de această particularitate hardware.

Lăsând însă la o parte detaliile tehnice, 250MB/s nu este deloc o valoare mică, mai ales când vorbim de telefoane mobile. Mai mult decât atât, este foarte puțin probabil ca în scenariile de utilizare de zi cu zi să observați vreo diferență.

Atașez mai jos comunicatul oficial al companiei pe marginea subiectului:

,,Suntem constienti de preocuparile legate de memoria interna a modelelor Huawei P10 si P10 Plus. Intelegem aceste preocupari si dorim sa oferim mai multe informatii. In conformitate cu practicile standard din industrie, pentru modelul Huawei P10 folosim o varietate de componente in cazul memoriei flash. Toate aceste componente sunt de calitate inalta. Prin testarea riguroasa realizata, garantam ca toate dispozitivele P10 indeplinesc acelasi nivel de performanta si ofera aceeasi experienta pentru utilizatori. Testarea unei singure componente hardware, precum cipul de memorie flash, nu reprezinta o masurare reala a performantei telefonului. Performanta este determinata de integrarea componentelor software si hardware, astfel ca aceasta metodologie reflecta cel mai bine realitatea. Software-ul si hardware-ul de pe fiecare telefon Huawei P10 sunt reglate potrivit pentru ca fiecare model sa ofere o experienta buna de utilizare.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: