Telefonul anului 2017: iPhone X vs. Razer Phone vs. OnePlus 5T

Foarte multe smarphone-uri cu specificații de top au fost lansate în 2017, dar unele dintre cele mai performante sunt iPhone X, Razer Phone, OnePlus 5T.

Într-un ocean de telefoane mobile care ajung să fie promovate în fiecare săptămână, doar câteva sunt cele la care visează un număr impresionant de utilizatori. Pentru ca un telefon să aibă succes în 2017, trebuie să ofere internauților combinația perfectă dintre un design atrăgător, specificații de top și o performanță remarcabilă în privința abilităților de captură foto.

Indiferent cât de mult vor evolua smartphone-urile și cât se vor micșora ramele, întotdeauna vor exista cei care își vor achiziționa un telefon pe criterii de performanță. Tocmai din acest motiv, companii precum Razer s-au aruncat la a afirma că al lor este unul dintre puținele smartphone-uri menite pentru gaming. Aceeași afinitate pentru performanță a utilizatorilor duce la realizarea unor teste comparative precum cel de mai sus.

Creația celor de la PhoneBuff, acest test în format video pune pe aceeași linie iPhone X, Razer Phone și recent anunțatul OnePlus 5T. Deși aparatele împărtășesc câteva particularități de performanță, un lucru este sigur. Cantitatea de memorie RAM este cu totul alta. În timp ce iPhone X se rezumă la 3GB RAM, Razer Phone și OnePlus 5T incorporează nu mai puțin de 8GB RAM. Ca referință, până la această oră, nici un telefon nu a avut mai mult de 8GB. Nu trebuie neglijat nici faptul că Razer Phone este singurul al cărui display suportă o rată de reîmprospătare de 120Hz.

În prima parte a testului, iPhone X a ieșit învingător, rulând întregul ciclu de aplicații în doar un minut și 17 secunde. OnePlus 6T s-a rezumat la un minut și 19 secunde, în timp ce Razer Phone a fost cel mai lent la 1 minut și 29 secunde.

În a doua parte a testului, care se bazează pe multitasking și implicit pe memorie RAM, OnePlus 5T a avut nevoie de doar 26 de secunde pentru a aduce în prim plan toate aplicațiile accesate anterioar.

Razer Phone a avut nevoie de 30 de secunde, pe când iPhone X a implicat un pic de răbdare în plus cu 54 de secunde. În definitiv, clipul merită urmărit pentru a vă trage singuri concluziile.

Alexandru Puiu
08:08 18.12.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video