iPhone-urile cu ecrane OLED ar putea sosi mai devreme decât credeam

iPhone-urile cu ecrane OLED ar putea sosi mai devreme decât credeam

Zvonurile din piață arătau că Apple ar urma să folosească ecrane OLED pentru iPhone-uri începând cu 2019, însă situația se schimbă.

S-ar putea ca ținta inițială apărută în zvonuri să fie una târzie, având în vedere o serie de noi informații apărute de la Nikkei. Astfel, conform noilor știri, am putea avea parte de iPhone-uri cu ecrane exclusiv OLED începând cu a doua jumătate a lui 2018.

Referitor la ce ne putem aștepta anul acesta, compania Yutana Investment Consulting, din Taipei, se așteaptă ca Apple să vândă până la 90 de milioane de unități până la sfârșitul anului, iar jumătate dintre acestea ar trebui să aibă ecrane OLED.

Asta înseamnă că supozițiile făcute de Nikkei în luna martie a acestui an, dar și multe alte informații apărute ulterior, ar fi corecte. Cele mai recente zvonuri vorbesc despre un iPhone 8, premium, dar și despre două alte dispozitive care ar urma să aibă ecrane LCD, acestea fiind ultimele care ar avea astfel de display-uri, scrie phonearena.com.

Dacă Apple face tranziția completă către ecrane OLED în 2018, ar putea avea probleme cu livrările, deoarece cererea ar fi mai mare decât ceea ce pot oferi furnizorii.

Nu se știe nici dacă Samsung rămâne partenerul exclusiv al Apple pentru producția acestor ecrane OLED. Este de așteptat ca telefoanele iPhone să beneficieze de ecrane LCD de la JDI și Sharp, dar nu se știe cum sau dacă vor continua aceste parteneriate ca urmare a tranziției către OLED. În paralel, Samsung ar urma să-și dubleze producția de ecrane OLED in 2018, pentru a îndeplini cererea de display-uri pentru iPhone 9.

Citește și: