Noul Audi A8 este prima mașină autonomă de nivel 3

Noul Audi A8 este prima mașină autonomă de nivel 3

Noul model de Audi A8 reprezintă un pas important pentru producător, automobilul fiind prima mașină de serie care beneficiază de un sistem de șofat autonom de nivel 3.

Vehiculul a avut o scurtă apariție în Spider-Man: Homecoming, unde am putut vedea mașina parcând singură, iar acum, sedanul de lux a fost dezvăluit în toată splendoarea sa. Acesta vine cu autonomie de nivel 3, suspensie electronică activă, un motor hibrid și un sistem de infotainment îmbunătățit.

Firește, autonomia de nivel 3 este vedeta noii mașini, despre care Dr Dietmar Voggenreiter spune că reprezintă ”atât moștenirea, cât și viitorul nostru”. Sistemul semi-autonom are la bază inteligența artificială de la Audi, iar acesta va fi adăugat pe toate noile vehicule ale producătorului. Audi spune că mașina conceptuală din filmul I, Robot, este reprezentată de noul Audi A8, arată engadget.com.

Camera din față a mașinii scanează drumul de 18 de ori pe secundă pentru a prezice evenimentele rutiere și pentru a indica suspensiei cum să se comporte. Suspensia electromecanică, alături de cea pe aer, ar trebui să ofere o experiență de condus mult mai fluentă, deoarece fiecare roată este controlată de propriul motor electric, răspunzând individual la obstacole. Noul tren de rulare combină un alternator conectat la arborele cotit, energia venind de la o baterie litiu-ion.

De asemenea, noul sistem de infotainment a fost dezvăluit în cadrul prezentării Audi A8. Acesta este de ultimă generație și folosește mai multe display-uri, dar și feedback haptic. Firește, nu putem vorbi despre un sedan de lux dacă nu includem și funcții precum cea de masaj la picioare pentru pasagerii de pe locurile din spate.

Cu toate că a fost dezvăluit acum, nu știm când va fi disponibil pe piață noul Audi A8.