Samsung trage de timp cu o versiune beta de Android Oreo

Samsung trage de timp cu o versiune beta de Android Oreo

În mod normal, experimentele cu noi sisteme de operare se realizează in-house, dar Samsung speră să te angajezi să testezi Android Oreo beta pe Galaxy S8.

În funcție de afinitatea pentru termeni tehnici, s-ar putea să știi că un software beta reprezintă o aplicație neterminată, ce include probleme de stabilitate, eventuale vulnerabilități și multe alte particularități frustrante pe care nu le știe nimeni. Cu toate acestea, Samsung speră că vor exista suficient de mulți curioși încât să-și instaleze pe telefonul lor Galaxy S8 o versiunea beta a sistemul de operare Android 8.0 Oreo.

La câteva săptămâni după ce am detaliat procesul frustrant prin care Samsung oferă actualizări de Android posesorilor de smartphone-uri de top din portofoliu, compania a luat o decizie radicală vizavi de propagarea noilor versiuni. Din acest moment, va iniția un proces de înscriere în beta, prin intermediul căruia doritorii pot să-și instaleze o versiune de test a Experience 9.0. Acesta din urmă este numele pretențios ales de Samsung pentru varianta sa personalizată de Android Oreo.

La această oră, doar posesorii de Galaxy S8 și S8 Plus din Coreea de Sud, Regatul Unit și State Unite ale Americii se pot înscrie să testeze Android 8.0 beta pe S8 și S8 Plus. Chiar și în acest condiții, e foarte important să reții că nu ar fi bine să faci gestul curajos, dacă ai un singur telefon Galaxy S de pe care vorbești. În urma unui astfel de experiment, problemele imprevizibile cu care s-ar putea să te confrunți sunt foarte multe.

În Experience 9.0, Samsung va include toate îmbunătățirile incluse de Google în Android Oreo, inclusiv meniuri contextuale, notificări mai elaborate, o calitate audio sporită și o crește a performanței. La capitolul particularități care țin de Samsung, va fi inclusă o nouă tastatură nativă pentru GIF-uri. Backup-ul în cloudul Samsung va deveni mai flexibil, facilitând salvarea directorului securizat de pe telefon, care în trecut nu era posibilă. Ar trebui să devină posibilă și instalarea aceleeași aplicații de chat de mai multe ori, deși la acest capitol s-ar putea să vedem niște restricții din partea creatorilor WhatsApp.

Citește și: