Samsung se pregătește să lanseze propria boxă inteligentă cu Bixby

Samsung se pregătește să lanseze propria boxă inteligentă cu Bixby

După ce Apple, Google, Microsoft și Amazon au anunțat mai multe modele de boxă inteligentă, Samsung se pare că lucrează la un produs similar.

Conceptul de boxă inteligentă a fost anuțat prima oară de cei de la Amazon prin linia de produse Echo. Acestea foloseau un asistent virtual pentru a-ți face viața mai ușoară, pentru a-ți oferi informații utile când ai nevoie de ele, pentru a te ajuta în bucătărie sau în alte colțuri ale casei. Amazon Echo era construită în jurul asistentului virtual proprietar Alexa.

Pentru că se vând probabil destul de bine în diverse colțuri ale mapamondului, în ultima perioadă, au apărut destul de multe zvonuri despre o boxă inteligentă cu Bixby. Aparent, cei de la Samsung sunt deciși să aducă în curând pe piață o alternativă la Google Home, Amazon Echo sau Apple HomePod.

Cel mai recent set de informații pe marginea subiectului a venit de la Wall Street Journal. Conform surselor citate de publicație, Samsung lucrează la această oră la o boxă smart. Aceasta se află momentan în stadiul de cercetare și dezvoltare, timp în care se ascunde în spatele denumirii de Vega. Având în vedere că nu putem vorbi de o boxă inteligentă fără un asistent virtual, în cazul Samsung este vorba de Bixby.

Bixby a fost lansat pentru prima oară odată cu Galaxy S8. Din păcate, cel puțin momentan, asistentul virtual este disponibil doar în Coreea de Sud și nu există nici un termen pentru momentul în care aceeași funcționalitate va fi disponibilă măcar în țările vorbitoare de engleză. Din câte se pare, respectiva problemă de implementare a suportului pentru mai multe limbi în Bixby afectează și lansarea boxei inteligente.

Proiectul boxei smart se pare că este tratat de aproximativ un an de sud coreeni, dar nu au fost încă finalizate specificațiile și funcțiile menite să o diferențieze de concurență. Cel mai probabil, până la finele acestui an ar trebui să aflăm mai multe.

bixby virtual assistant samsung unbox hero2

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: