Apple HomePod la WWDC 2017: boxa inteligentă cu Siri s-a lansat oficial

Apple HomePod la WWDC 2017: boxa inteligentă cu Siri s-a lansat oficial

Apple a lansat HomePod la WWDC 2017, după o serie stufoasă de zvonuri pe marginea primei boxe inteligente ce vine la pachet cu Siri.

Cum a început să se întâmple din ce în ce mai des în ultimii ani, Apple a împrumutat o rețetă pe care am văzut-o prima oară la Amazon și ulterior la Google, doar pentru a o lansa ca fiind revoluționară. Departe de a fi prima boxă inteligentă de pe piață, Apple HomePod este mai scumpă, arată mai bine și, cu un pic de noroc, s-ar putea să sune spectaculos.

Seria de boxe Amazon Echo cu Alexa sunt pe piață de aproximativ un an, Google Home se apropie cu pași repezi de un an de disponibilitate. Până și Harman Kardon s-ar putea să lanseze prima boxă de calitate cu Microsoft Cortana înainte să reușiți să cheltuiți aproximativ 310 de euro pe Apple HomePod.

Că nu au fost primii pe piață cu un produs contează mai puțin. Important este că oficialii gigantului din Cupertino s-ar putea să dea lovitura cu HomePod, la fel cum s-a întâmplat și cu Apple Watch. Noua boxă de la Apple este creată în jurul a patru woofere și șapte tweetere. Partea de procesare este asigurată de un SoC Apple A8, același pe care îl găsim în iPhone. În teorie, ar trebuie să se audă spectaculos datorită unui sistem inteligent de adaptare a experienței audio la mediul ambiant printr-o tehnologie intitulată real-time acoustic modeling.

Apple HomePod o va aduce în centrul atenției pe Siri, dar ancorarea în serviciul de streaming Apple Music va fi la fel de importantă. Pe lângă informațiile ce vor putea fi oferite de asistentul virtual al companiei, boxa ar trebui să facă o treabă foarte bună în a face recomandări muzicale pornind de la melodiile ascultate recent. Spre deosebire de toate boxele smart de pe piață, Apple HomePod e cea mai scumpă. Va fi disponibilă începând cu luna decembrie a acestui an la 349 de dolari în SUA și aproximativ 310 de euro în România. Merită avut în vedere că Siri în continuare nu știe română.