Roboții umanoizi propuși de Disney ne amintesc de lumea evoluată din Westworld

Roboții umanoizi propuși de Disney ne amintesc de lumea evoluată din Westworld

Disney propune o nouă tipologie de roboți umanoizi, construiți, în mod specific, pentru o interacțiune mai facilă cu oamenii, iar întreaga idee ne trimite cu gândul la Westworld.

Disney vrea să construiască un robot care se va mișca și va putea interacționa asemenea unui personaj din desenele animate. Acesta va fi alcătuit din componente moi, umplute cu aer sau gaz, și va fi operat prin intermediul unui controller, care poate schimba modul în care mașinăria interacționează. Din acest motiv, roboții umanoizi pe care îi propune Disney ar fi perfecți pentru parcurile de distracții, iar copiii ar putea interacționa cu ei cu ușurință, fără a se supune unui risc.

Din planurile pe care le dezvăluie compania nu aflăm ce personaje renumite vor fi transformate în roboți, însă ceea ce aflăm este că un prototip a văzut deja lumina zilei. Schița, care ne este pusă la dispoziție de către Gizmodo, ne sugerează un corp rotund din pluș care ne amintește de robotul Baymax din Big Hero 6.

Lucrurile se află încă într-un stadiu incipient, iar construirea unui prototip și obținerea unor brevete nu ne spune prea multe momentan. Acesta poate fi un prim pas care fie va da naștere unei inovații, în viitor, fie nu, dar nu există o garanție în acest sens.  De cele mai multe ori, companiile realizează brevete doar pentru a-și proteja ideea sau în speranța că într-o bună zi vor avea acces la tehnologia necesară pentru a duce la îndeplinire aceste planuri.

Cu toate acestea, dacă ne raportăm la toate inovațiile tehnologice cu care a venit Disney în ultimii ani, ne crește speranța în inimă că va duce la bun sfârșit acest proiect, iar roboții umanoizi par să se încadreze la perfecție în peisaj.

Deși lucrurile sunt frumoase și fără de păcat la suprafață, există numeroase probleme etice pe care nu le putem ignora. Ne putem întreba ce impact vor avea roboții umanoizi asupra lucrătorilor umani, care trăiesc din munca pe care o prestează în parcurile de distracții ale Disney, dar, la fel de bine, ne putem întreba și cine va fi tras la răspundere în cazul unui incident nefericit.

Citește și: