Vânzarea Yahoo include 3000 de brevete cu o valoare fabuloasă

Vânzarea Yahoo include 3000 de brevete cu o valoare fabuloasă

Chiar dacă Yahoo nu mai este de mult timp o companie foarte relevantă în industria online, continuă să se afle în posesia unei colecții stufoase de patente cu o importanță semnificativă.

În curând, gigantul Yahoo nu va mai exista în forma în care l-am cunoscut în urmă cu aproape 20 de ani. Compania a trecut prin numeroase procese de restructurare în ultimii ani și niciuna dintre acele variante nu a facilitatea redresarea sa. Din acest motiv, acum compania este pusă la vânzare și există deja câțiva potențiali cumpărători.

Trecând peste faptul că Verizon este pregătită să ofere trei miliarde pentru Yahoo, atestând practic faptul că reușește să fie în continuare valoroasă, tot Yahoo va vinde, separat de tranzacția respectivă, nu mai puțin de 3000 de patente. Înregistrare primelor patente din respectivul set a început în 1996, iar aria de interese este una foarte diversificată.

Printre particularităție protejate de respectivele patente se numără personalizarea reclamelor pentru utilizatori, tehnologii de comerț online, publicitate online și nu numai. În contextul în care Yahoo a fost un motor de căutare înainte să fie un agregator de știri sau o platformă de chat, printre cele 3000 de patente se numără și unele care definesc algoritmii de căutare și indexare folosiți la momentul respectiv.

Conform analizei celor de la Wall Street Journal, valoarea aproximativă a patentelor este de aproximativ un miliarde de dolari, o valoare care va ajuta semnificativ compania bolnavă. Pentru a găsi clientul potrivit, oficialii Yahoo au început deja să trimită scrisori cu oferta către companii private de finanțare, alte companii din domeniul tehnologic sau firme a căror domeniu de activitate gravitează aproape exclusiv în jurul licențierii de patente. Pe parcursul acestei luni sunt așteptate oferte.

,,Aceasta reprezintă o oportunitate unică pentru companiile care activează în industria online de a achiziționa unele dintre patentele fundamentale și de pionierat în domeniul căutării web și publicitiății.” Astfel a confirmat un purtător de cuvânt al Yahoo faptul că vânzarea este reală și va avea loc în viitorul apropiat.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo
Etichete: