Noul trailer al „Westworld” anticipează o luptă violentă între oameni și roboți

Noul trailer al

Acum ceva timp, HBO a anunțat lansarea serialului Westworld, care se prezintă ca un bun înlocuitor pentru „Urzeala Tronurilor”. 

Noul trailer, pe care îl poți vedea mai sus, nu face decât să amplifice tensiunea. Serialul este inspirat din filmul omonim, produs de Michael Crichton și lansat în 1973. Show-ul va consta în 10 episoade a câte o oră și e descris drept „o odisee întunecată despre ridicarea conștiinței artificiale și evoluția păcatului”. Acțiunea se desfășoară într-un parc tematic, condus de personajul interpretat de Anthony Hopkins, care permite oamenilor să intre în lumea Vestului Sălbatic pentru a interacționa cu locuitorii umanoizi.

Elementul inedit e că în acest spațiu, oamenii își pot îndeplini orice fantezie, oricât de întunecată ar fi ea. Le este permis chiar să „ucidă” roboții umanoizi, tocmai pentru că nu sunt niște ființe umane reale. Serialul pare să se îndrepte către o meditație asupra naturii umane. „Am vrut să explorăm condiţia umană din exterior către interior – privită prin ochii gazdelor: personajele AI, care par fiinţe vii, sunt principala atracţie a parcului. Este o meditaţie asupra conştinţei – cu binecuvântarea şi povara ei – minunat portretizată de distribuţia noastră remarcabilă,” a explicat Lisa Joy, coproducător.

Robotul umanoid interpretat de Evan Rachel Wood pare să joace un rol-cheie în poveste. Având în vedere distribuția și echipa de producție, din care face parte și J.J. Abrams, ar trebui să ne așteptăm la o serie de excepție, care abordează una dintre cele mai controversate tematici de actualitate: relația omului cu inteligența artificială. Lansarea oficială a serialului va fi pe 2 octombrie, anul acesta.

Citește și: