Primul telefon care va avea senzor de amprentă integrat în ecran

Primul telefon care va avea senzor de amprentă integrat în ecran

Cu toate că s-a zvonit că Samsung va avea primul telefon cu senzor de amprentă integrat în ecran, coroana de lauri ar putea ajunge la altcineva.

Ideea de senzor în amprentă integrat în ecran a apărut la începutul acestui an și, probabil, era în lucru cu ceva timp înainte. Mai mulți producători au intrat în această competiție și au încercat să aducă un asemenea senzor pe piață, însă lucrurile n-au mers așa cum ne-am fi așteptat.

Samsung a avut cele mai mari șanse să aducă primul senzor de acest fel pe piață, compania făcând progrese importante în ultima vreme. Totuși, cei de la Synaptics au reușit să creeze primul senzor de amprentă integrat în ecran, complet funcțional. Iar tot aceștia îl vor aduce primii și pe un telefon Vivo.

Synaptics a făcut anunțul senzorului menționând că acesta a intrat deja în producție de masă, în colaborare cu un producător de telefoane din top 5. De asemenea, compania a mai dat câteva indicii, vorbind despre nevoie da ”ecrane OLED fără margini, de tip Infinity”. Inițial, am crezut că e vorba despre Samsung, însă situația arată altfel.

Senzorul integrat în ecran, creat de Synaptics, nu are un nume foarte atrăgător, având în vedere că vorbim despre Clear ID FS9500. Numele contează mai puțin, însă, tehnologia din spate fiind mai importantă. Conform producătorului, senzorul rămâne oprit cât timp nu e nevoie de el, astfel că nu va consuma inutil bateria telefonului.

Încă nu știm ce telefon Vivo va beneficia de acest senzor, dar e clar că nu mai avem mult de așteptat. Totodată, e destul de clar că după această lansare vor urma și alți producători care să integreze tehnologia. În ceea ce îi privește pe cei de la Samsung, aceștia ar putea aduce un asemenea senzor abia pe Note 9.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: