Primul senzor de amprentă integrat în ecran ar putea veni de la Vivo

Primul senzor de amprentă integrat în ecran ar putea veni de la Vivo

Deși zvonurile auzite în ultimele luni ne indică faptul că primul senzor de amprentă integrat în ecran ar veni de la Samsung, situația arată altfel.

Se pare că mai mulți producători lucrează intens la senzori de amprentă care să fie integrați în ecran, iar într-o competiție atât de acerbă, trebuie să urmărim îndeaproape linia de sosire.

Pentru o perioadă de timp îndelungată, lumea a crezut că Samsung vor fi cei care vor ajunge primii la final și vor lansa un astfel de senzor de amprentă. Situația arată altfel, însă, iar zvonurile din piață vorbesc despre brandul chinezesc Vivo, car ar fi pe primul loc în cursă, urmați îndeaproape de Apple.

Jiutang Pan, citat și de androidauthority.com, este specializat pe analiza lanțurilor de distribuție chineze, afirmând că Vivo ar putea aduce un astfel de smartphone pe piață în următoarele luni. Pan a distribuit și un videoclip în care arată această funcție în acțiune:

De asemenea, Apple are toate șansele să devină primul producător din afara Chinei care să ofere această funcție pe un telefon, respectiv în cadrul iPhone 8, pe care îl așteptăm în această toamnă.

Alte informații din Coreea vorbesc despre alți doi producători de smartphone-uri care lucrează la senzori de amprentă integrați în ecran, Huawei și Xiaomi. S-ar părea că Huawei va adăuga funcția pe noul P11, pe care îl așteptăm în prima parte a anului viitor.

Cum rămâne cu Samsung, însă? Aceștia au eșuat să adauge un senzor de amprentă marca Synaptics pe ecranul AMOLED de la S8. Conform zvonurilor, proiectul ar fi avut nevoie de mai mult timp, motiv pentru care senzorul a ajuns să fie unul clasic, așezat pe spatele smartphone-ului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: