Cum îți prăjești camera foto, dacă faci poze la eclipsă

Foarte mulți își doresc să facă poze la eclipsă. Procesul nu este însă foarte simplu și mulți riscă să-și strice aparate foto destul de scumpe fără filtrele potrivite.

Astăzi are loc o eclipsă totală de soare. Preponderent, aceasta va fi vizibilă din Statele Unite și este primul astfel de eveniment astronomic după o pauză de aproximativ 100 de ani. Din acest motiv, este foarte probabil ca un număr impresionant de persoane să dorească să se bucure de eveniment.

Deși pe perioada desfășurării unei eclipse totale, soarele nu se mai vede aproape deloc, oamenii riscă să orbească. În acele câteva momente, lumina este atât de puternică și de concentrată încât este obligatorie purtarea unor ochelarii speciali de calitate. Ca referință, Amazon a retras deja câteva mii de astfel de ochelari de pe piață din cauza calității slabe.

Este la fel de probabil să îți distrugi iremediabil un aparat foto de foarte bună calitate, dacă vrei să faci poze fără filtre speciale. Aceasta este concluzia la care au ajuns creatorii clipului de mai sus, încercând să facă poze la eclipsă. Dacă nu folosești un fitru special de eclipsă atașat unui DSRL, senzorul de la aparat se poate arde. Dintr-un punct de vedere, pagubele produse sunt similare cu cele suferite de ochiul uman.

Experimentul imortalizat în clipul de mai sus a fost realizat de angajații de la Every Photo Store din Dubuque, Iowa. Aceștia au vrut să arate ce pățește o cameră destul de bună atunci când încerci să faci o fotografie la eclipsă. În acest scop au folosit un DSLR Canon cuplat cu un obiectiv Canon 400mm F/2.8 IS II. Pentru imortalizarea unui cadru spectaculos, timpul de expunere a fost fixat la șase secunde. Acea durată a fost suficientă pentru ca lumina puternică să înceapă să topească interiorul aparatului.

17:25 21.08.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video