Playtech News Bytes: Hackerul care a ajutat RATB și mașinile vorbărețe

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

Despre hackerii buni se vorbește prea puțin, iar un exemplu notabil în acest sens este Gabriel Cârlig, un român care a ajutat la depistarea și rezolvarea unei probleme interesante. El a descoperit o vulnerabilitate a sistemului de transport în comun din Capitală și, folosindu-se de câteva programe și de telefonul mobil, a reușit să facă în așa fel încât să aibă călătorii nelimitate cu autobuzul. După ce a depistat problema, el a raportat-o reprezentanților Regiei Autonome de Transport București și vulnerabilitatea a fost eliminată. Toate detaliile despre demersul hackerului bun le găsiți AICI.

De parcă nu ar fi de de ajuns că se vor conduce singure și că vor strâmba din nas la combustibilii clasici, mașinile viitorului vor vorbi constant între ele. Primul automobil cu o astfel de funcție care va ajunge pe piață va fi Cadilac CTS. Noul automobil va fi în stare să transmită în jur de 1.000 de mesaje pe secundă, de la o distanță de până la 300 de metri, altor mașini de pe stradă. În general, mesajele vor conține direcția și vitezele de deplasare, dar și alerte de genul ”tocmai am frânat brusc” sau ”airbag-urile au fost declanșate”. În acest fel, ceilalți șoferi vor ști să încetinească la timp și să evite o situație neplăcută. Deocamdată, doar mașinile Cadilac CTS vor putea comunica între ele, dar funcția ar putea deveni obligatorie. Mai multe detalii despre această tehnologie găsiți AICI

Celebra regulă de cinci secunde tocmai a fost confirmată de un om de știință. Potrivit acestei reguli, dacă scapi un aliment pe jos, cât timp îl ridici suficient de repede, nu ar trebui să îți faci griji în ceea ce privește microbii pe care ai putea să-i consumi. Un cercetător britanic consideră că există adevăr în spatele acestui mit urban și susține că nu ar trebui să apară probleme în cazul în care consumăm un aliment care a atins podeaua pentru câteva secunde. Care sunt condițiile pentru a nu vă pune sănătatea în pericol în astfel de situații aflați de AICI.

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este Frumoasa și Bestia. O reinterpretare a desenului animat din 1991, Frumoasa și Bestia spune povestea lui Belle, o tânără care ajunge captivă în castelul unui monstru cu suflet blând și care ajunge să cunoască dragostea adevărată. Filmul o aduce pe Emma Watson în rolul principal, iar filmul rulează în cinematografele din România. Recenzia noastră pentru Frumoasa și Bestia este AICI.

11:16 18.03.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video