Noul Amazon Echo cu touchscreen ne aduce aminte de vechile TV-uri

Noul Amazon Echo cu touchscreen ne aduce aminte de vechile TV-uri

Până de curând, boxele inteligente Amazon Echo nu au incorporat un ecran sau o cameră web, dar acest lucru se va remedia în viitorul apropiat.

Compania din spatele celui mai mare magazin online la nivel global a dat în urmă cu câțiva ani startul unui nou trend în materie de gadgeturi. Ei au adus pe piață prima boxă smart dotată cu un asistent virtual capabil să te ajute într-o varietate foarte mare de scenarii. După ce au lansat mai multe iterații ale aceluiași concept și se pare că au inspirat și producători precum Google sau Apple să lucreze la creații similare, cei de la Amazon vor să-și ducă produsul la nivelul următor.

Conform celor de la AFTVnews, Amazon se află pe ultima sută de metri înainte de lansarea primului Echo cu un ecran sensibil la atingere. Ilustrat în imaginea de mai sus, produsul se pare că va fi disponibil în două variante, de culori diferite. Acesta va fi construit în jurul unui ecran de 7 inci de calitate bună și se va apropia destul de mult de funcționalitatea unei tablete. Are o cameră web discretă deasupra ecranului și undeva în jurul difuzorului ascunde probabil și un microfon.

O eventuală problemă ar putea ține de designul întregului produs. Dacă se confirmă și nu vorbim doar de un proiect care nu se va materializa niciodată, noul Amazon Echo ne aduce aminte de televizoarele anilor `90 cu un tub destul de mare. Această caracteristică de design ne face să credem că vorbim de un produs menit să stea fix într-un colț al camerei și nu să fie luat în deplasări, precum o tabletă obișnuită.

În definitiv, Amazon Echo era oricum un produs reușit. Rămâne doar să vedem dacă cei de la Amazon vor extinde suportul pentru mai multe limbi străine în noua iterație, pentru ca micuțul gadget să fie util și în alte țări decât SUA, Regatul Unit, Germania și, eventual, Franța sau Spania.