20 mart. 2017 | 16:03

Această casă inteligentă poate fi controlată doar prin intermediul unei ocarine

ACTUALITATE
Această casă inteligentă poate fi controlată doar prin intermediul unei ocarine

Suntem familiari cu software-urile precum Google Home și Amazon Echo care pot facilita interacțiunea și comunicarea între dispozitivele inteligente pe care le deținem în casă, însă casa inteligentă care poate fi controlată prin intermediul unei ocarine duce întregul concept mai departe.

Fanii Legend of Zelda vor fi peste măsură de încântați de această nouă invenție, mai ales pentru că inventatorul acestui sistem complex reușește să creeze o modalitate prin care toate aplicațiile pe care le are în casă pot fi operate prin intermediul unei ocarine, conform sploid.gizmodo.com. Ar fi păcat să-ți uiți această jucărie din plastic pe undeva, căci în acest fel vei dormi cu siguranță afară, sau va trebui să apelezi la bunăvoința unui prieten care să te găzduiască peste noapte.

Până una alta, această construcție este cu adevărat impresionantă și greu de realizat. Sistemul care are bază Raspberry Pi este capabil să recunoască o multitudine de melodii din jocul Legend of Zelda, iar fiecare linie melodică stă pentru diferite acțiuni, precum descuierea ușii, închiderea termostatului, aprinderea luminilor, sau udarea plantelor pe care le ai în casă, prin intermediul unui mecanism care se aseamănă cu o pompă.

Avem de a face și cu module care funcționează prin wireless și care pot fi plasate oriunde prin casa inteligentă. În acest fel, melodiile pe care le cânți vor garanta că luminile se vor aprinde în toate încăperile din casă, indiferent de camera în care tu vei opera instrumentul.

Singura problemă pe care un astfel de sistem ne-o aduce în față nu este doar că trebuie să cari pe vecie cu tine ocarina, ci simpla posibilitate că ai putea uita sau amesteca melodiile între ele ți-ar putea face probleme serioase. De exemplu, ai putea aprinde luminile în toată casa în timp ce tu încerci doar să descui ușa și felurite lucruri de acest fel.

În plus, mă gândesc că la un moment dat te-ai putea sătura de Legend of Zelda și de melodiile asociate cu aceste jocuri, dar cu toate acestea vei fi nevoit să le tot asculți la nesfârșit, pentru că nu ai încotro.