Nokia 9 specificații: acesta ar putea fi unul dintre puținele smartphone-uri cu 8GB RAM

Nokia 9 specificații: acesta ar putea fi unul dintre puținele smartphone-uri cu 8GB RAM

La capitolul Nokia 9 specificații hardware, iminentul smartphone se anunță a fi un terminal de top gata să ne lase cu gura căscată.

Au trecut deja câteva luni, de când avem din nou parte de smartphone-uri construite sub brandul Nokia. Acestea sunt realizate de HMD Global, o companie chinezească ce deține de ceva timp drepturile pentru realizarea de gadgeturi sub brandul finlandez. Chinezii au lansat deja câteva terminale Nokia cu Android ce au atras atenția presei, dar nu s-au orientat momentan către un nou vârf de gamă. Conform zvonurilor din ultimele săptămâni, acesta se va intitula Nokia 9 și va avea specificații de invidiat.

nokia 9

Nokia 9 specificații: cu ce ne va impresiona gadgetul

Până când va fi lansat oficial, când vorbim de Nokia 9 specificații hardware, smartphone-ul este doar subiectul unor zvonuri. Cele mai recente astfel de speculații sunt desprinse dintr-un set de rezultate ce au apărut pe Geekbench în urmă cu câteva zile. Cei de la Mobilesyrup au atras atenția asupra postării, deși este destul de dificil să ne dăm seama de autenticitatea respectivelor rezultate.

În orice caz, conform rezultatelor de pe Geekbench, dispozitivul se anunță a avea 8GB RAM. Este pentru prima oară când Nokia 9 este asociat cu această valoare de memorie RAM. În trecut, s-a crezut că se va rezuma la 4GB RAM, o cifră devenită standard în industria telefoanelor mobile în ultimul an. Ca referință, merită avut în vedere faptul că, dacă se confirmă, Nokia 9 nu va fi primul smartphone cu 8GB RAM. Această distincție și-a asumat-o ASUS ZenFone AR lansat la începutul acestui an. OnePlus 3T a fost primul cu 6GB RAM.

În privința celorlalte detalii tehnice, la capitolul Nokia 9 specificații se pare că va intra un Snapdragon 835 de la Qualcomm, o memorie internă de 64GB și un display QHD cu diagonala de 5,3 inci. Nu știm dacă partea de captură va mai purta sigla Carl Zeiss, dar ar trebui să aibă pe spate 2 camere foto. Data lansării oficiale a Nokia 9 continuă să rămână un mister, dar nu ar trebui să mai avem foarte mult de așteptat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: