04 mai 2017 | 10:48

Primele Nokia 3310 lansate sunt doar copii ieftine ale telefonului

ACTUALITATE
Primele Nokia 3310 lansate sunt doar copii ieftine ale telefonului

Nokia 3310 a fost anunțat în februarie și este aproape de lansare, dar cineva a decis să profite de renumele telefonului și să producă o copie ieftină.

Imaginile din acest articol ne prezintă un telefon marca Nokia 3310, sau cel puțin asta e prima impresie pe care ne-o lasă dispozitivul fotografiat. HMD Global a anunțat noul telefon în februarie, la Mobile World Congress, dar nu l-a și lansat atunci. Cineva cu spirit antreprenorial a decis să profite de renumele brandului și să lanseze o clonă a dispozitivului înainte de lansarea sa oficială.

nokia 3310 fals copie

Se pare că deja sunt mai mulți distribuitori care vând în Malaezia telefoane Nokia 3310 false și există mai multe loturi de astfel de dispozitive. Primul lot nu avea logoul Nokia în partea din față a telefonului, dar device-urile semănau destul de bine cu modelul 3310, creat de HMD Global. Retailerul oficial din Malaezia, Avaxx, a amenințat cu trimiterea în judecată a celor care au creat telefoanele, dar lucrurile au luat o turnură și mai gravă, arată phonearena.com.

A urmat și un al doilea lot de Nokia 3310 false, iar acestea arată ceva mai bine decât primele, fiind realizate ceva mai bine. Apare chiar și logoul Nokia deasupra ecranului, astfel încât telefoanele să pară cât mai legitime. Cu toate acestea, diferența stă în detalii și se poate vedea, spre exemplu, diferența de culoare între originalul din dreapta și copia din stânga, a cărei nuanță galbenă n-a fost nimerită de către creatori. Și tastele sunt diferite, având textul scris cu negru.

nokia 3310 fals copie

Copiile de telefoane nu rulează sistemul de operare Series 30, dar arată destul de similar și i-ar putea păcăli pe unii utilizatori. Originalul Nokia 3310 ar urma să intre pe piață la jumătatea lunii mai, atât în Europa, cât și în alte zone.