Nintendo Switch ar putea dispărea din cauza unui brevet

Nintendo Switch ar putea dispărea din cauza unui brevet

Designul Nintendo Switch este subiectul unui proces intentat de Gamevice. Se pare că ideea controller-elor detașabile nu este originală.

Există foarte multe companii a căror activitate se desfășoară exclusiv între zidurile unor tribunale. Acestea dețin o librărie stufoasă de brevete pe care le folosesc sub formă de muniție împotriva unor giganți mai mici sau mai mari din industrie. Poartă numele de patent troll. Se pare însă că Gamevice, compania care a dat de curând în judecată Nintendo nu intră în aceeași categorie.

Nintendo Switch este una dintre cele mai populare console de pe piață. Pentru câteva luni, a reușit să detroneze vânzările de PlayStation 4 și Xbox One. Motivul are legătură cu conceptul inovativ de gaming și tranziția facilă de la o consolă pentru acasă la una de care te poți bucura în metrou, tren, mașină, avion.

Conform unui proces intentat de Gamevice împotriva celor de la Nintendo, consola nu este însă cea mai originală când vine vorba de aspectul exterior. În plus, ideea de glisa două controllere pe marginea unei tablete pentru a o transforma în consolă portabilă a fost materializată de compania americană încă din 2012. Deși respectiva tabletă nu a fost neapărat un succes de piață, iar Gamevice se rezumă la controllere de iPad și iPhone în ultima perioadă, e important de reținut că respectivul produs s-a comercializat. Mai mult decât atât, existența sa s-a reflectat într-un brevet ce stă la baza acestui nou proces împotriva Nintendo.

,,E combinația dintre un dispozitiv computațional și un controller de gaming cu o secțiune flexibilă de punte.” Astfel sună descrierea brevetului câștigat de Gamevice în 2015. Acesta este același brevet care ne-ar putea lăsa fără Nintendo Switch în magazine dacă un judecător îi recunoaște validitatea.

Deși cei de la Gamevice speră să obțină o sumă generoasă de bani în urma procesului intentat împotriva Nintendo, au menționat foarte clar că speră retragerea consolei din magazine pentru totdeauna.

Citește și: