Nintendo Switch ar putea fi consola perfectă pentru toate situațiile

După aproape un an și jumătate în care am discutat despre Nintendo NX, japonezii tocmai și-au anunțat oficial noua consolă, iar aceasta poartă numele de Nintendo Switch.

Din câte se pare, Nintendo NX a fost doar un nume pentru noua creație a japonezilor în perioada de proiect. În momentul în care acesta a devenit un produs comercial, s-a făcut schimbarea în Swtich. Partea bună este că deși anunțul de ieri a confirmat o mare parte dintre zvonurile din ultima perioadă, aceasta are mari șanse să fie consola perfectă pentru cei care își doresc o sursă de divertisment de încredere atât acasă, cât și în deplasare. Practic, vorbim de un hibrid între o consolă menită să se ascundă pe undeva pe lângă TV-ul din sufragerie, dar și de o tabletă care poate fi ascunsă în ghiozdan și folosită în tren – toate acestea într-un singur produs.

Tableta din imaginile alăturate este creierul întregii afaceri și poartă numele de Switch Console. Subțirică și cu un design destul de atractiv, respectiva componentă are un display de aproximativ 7 inci. Acasă, aceasta se strecoară într-un Switch Dock, ce include elementele de conectivitate cu TV-ul. Tableta va suporta atât interacțiunea cu jocuri în format fizic, gen cartușe de pe vremuri, cât și cu variante descărcabile de pe internet – în format digital. În privința configurației hardware, nu se cunosc foarte multe detalii, dar se pare că folosește o variantă de SoC Nvidia Tegra, similar ca performanță cu cele mai recente GPU-uri GeForce.

Controllerele sunt de forma unort stick-uri și poartă numele de Joy-Con. Acestea pot fi folosite individual, ca pe vremea Nintendo Wii sau pot fi atașate de un suport central, pentru a forma un gamepad gigant similar cu cel de la Nintendo Wii U. Din câte se pare, Nintendo insistă destul de mult pe opțiunile de multiplayer care vor fi derivate din această soluție inovativă de control

Partea cea mai bună a lansării Nintendo Switch este numărul foarte mare de parteneri dezvoltatori, care au lipsit la momentul lansării Wii U. Lista include Activision, Atlus, Bethesda, Capcom, EA, Epic Games, Konami, PlatinumGames, Square Enix, Take-Two și Ubisoft. Cu alte cuvinte, vom vedea din nou Call of Duty pe o consolă Nintendo, The Elder Scrolls V: Skyrim, NBA 2K, plus câteva noi jocuri din seriile Mario și Mario Kart.

Nintendo Switch va ajunge în magazine în martie 2017 la un preț ce nu a fost momentan anunțat.

nintendo-switch-nx_hardware

Alexandru Puiu
07:13 21.10.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video