09 feb. 2017 | 15:48

Nintendo Switch va veni cu câteva minusuri importante

VIDEO VIDEO

Nici nu a ajuns încă în magazine și se pare că au fost confirmate oficial mai multe particularități negative ale Nintendo Switch.

Noua consolă a celor de la Nintendo trebuie să readucă în actualitate interesul tinerilor pentru consolele japonezilor. Switch trebuie să pară o alternativă viabilă pentru Xbox One și PlayStation 4. Pe lângă titlurile proprietare Nintendo, trebuie să vină la pachet cu cele mai noi jocuri de la EA Games, Activitision, Bethesda și orice alt dezvoltator sau publisher important.

În teorie, oficialii Nintendo au bifat câteva dintre punctele importante care definesc o consolă de succes, dar au ratat posibilitatea aducerii consolei în fața concurenței. Este vorba de backwards compatibility. Compatibilitatea cu jocurile de pe consolele mai vechi, Wii U sau Wii ar fi fost un argument important de vânzare pentru Nintendo, dar se pare că aceasta va fi lipsi de pe noul Nintendo Switch. Microsoft a implementat această funcție printr-o actualizare de firmware pe Xbox One, dar președintele Nintendo – Tatsumi Kimishima a confirmat într-un interviu pentru revista Time că nu vom vedea același lucru pe Switch.

,,Switch nu este compatibil înapoi cu jocuri dezvoltate pentru alte sisteme și nici nu este momentan compatibil cu controllere realizate pentru alte sisteme. Suportul pentru anumite controllere ar putea fi luat în calcul printr-o actualizare viitoare. În unele cazuri, jocurile de pe sistemele trecute pot fi relansate pentru Nintendo Swtich fie în versiuni îmbunătățite, fie originale.” Această veste proastă vine la câteva zile după ce a fost confirmată compatibilitatea platformei cu motorul grafic Unreal Engine 4 ce va facilita portarea unor titluri importante de pe PC pe Switch.

,,În ceea ce privește prezența unui browser de internet, deoarece toate eforturile noastre au gravitat în jurul realizării unei console dedicate de gaming uimitoare, Switch nu va suporta așa ceva, cel puțin nu la lansare.” Cei care sperau că vor putea naviga pe internet și se vor putea uita la filme pe Switch, cel puțin în preajma lansării, vor fi nevoiți să se rezume la gaming.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele