Microsoft te ajută să migrezi rapid de la Mac la Surface

Microsoft te ajută să migrezi rapid de la Mac la Surface

Dacă aveți un Mac, sunt șanse foarte mici să treceți înapoi la Windows, dar Microsoft speră să faciliteze procesul de migrare print-o nouă unealtă.

În momentul în care Microsoft a lansat primele tablete Surface și primul Surface Book, era evident că ataca soluțiile computaționale premium lansate de Apple în ultimii ani. Practic, din momentul în care s-a apucat de hardware extravagant cu Windows, gigantul din Redmond a sperat să aducă în curtea Microsoft creatorii de conținut cu buzunare adânci.

Din acest motiv, multe dintre reclamele recente la gama de sisteme Surface includ atacuri mai mult sau mai puțin vădite la adresa Apple. Dacă tot au o fascinație pentru clienții de sisteme Apple, cei de la Microsoft au lansat oficial o unealtă cât se poate de simplă pentru migrarea datelor de pe un Mac pe Windows. În teorie, este destinată utilizatorilor de Surface, dar nu vă împiedică nimeni să o folosiți pentru a trece de la un computer Apple la orice alt PC cu Windows.

Utilitarul cu pricina este intitulat Mac to Surface Assistant, se instalează cât se poate de facil și își atinge scopul în câțiva pași. Descărcabil gratuit de la această adresă, utilitarul nu este promovat în nici un fel de către oficialii companiei americane. Acesta a fost descoperit de câțiva internauții care au postat imediat informația pe Twitter.

În privința utilizării, imediat după instalare, progrămelul începe să-ți scaneze întregul sistem pentru a identifica fișierele de care ai nevoie pe noul tău computer. Pe lângă poze și filme, identifică o varietate foarte mare de documente, dar nu crează o listă cu programele instalate pe Mac pentru a propune ulterior alternative similare pe Windows. În schimb, te ajută să-ți copiezi toate fișierele tale de care ai nevoie pe un hard disk extern sau pe un stick. De acolo, rămâne la latitudinea ta să le transferi în directoarele potrivite de pe noul tău Surface.

Citește și: