Noile MacBook-uri au facilitat adopția de Microsoft Surface

Noile MacBook-uri au facilitat adopția de Microsoft Surface

Atât MacBook-urile, cât și sistemele Microsoft sunt creații premium, dar se pare că vânzările de Surface au crescut datorită celor supărați de noutățile Apple.

Cei de la Apple au lansat în urmă cu câteva luni noi MacBook Pro-uri complet diferite față versiunile din anii anteriori. Partea bună este că includ cele mai rapide SSD-uri din lume. Partea proastă este că au pe laterale doar porturi USB C și vă obligă să achiziționați o serie de adaptoare deloc ieftine. Nici măcar un cititor de SD-uri nu mai este inclus, iar tradiționalul port magnetic de încărcare MagSafe a fost de asemenea eliminat.

Trăgând linie, se pare că noile sisteme ale gigantului din Cupertino au mai multe minusuri decât plusuri, conform celor de la Microsoft care sunt foarte încântați de numărul mare de utilizatori care au migrat de la macOS la Windows. Cel puțin aceasta este ideea de bază dintr-un comunicat de presă publicat zilele trecute de către oficialii companiei din Redmond pe blogul oficial Windows.

De când se produc tablete Surface și sisteme Surface Book, luna noiembrie a fost cea mai profitabilă pentru companie. S-a ajuns la concluzia că un rol important în această creștere l-au avut cei care au renunțat la MacBook datorită un program de schimb inițiat în urmă cu ceva timp. ,,Mai mulți oameni migrează de la Mac-uri la Surface decât înainte. Programul nostru de schimb (trade-in) pentru MacBook-uri a fost cel mai bun creat vreodată, iar combinația de entuziasm pentru inovațiile din seria Surface combinate cu dezamăgirea generată de noile MacBook Pro, mai ales printre utilizatorii profesioniși, a dus la un număr mare de oameni care au trecut la Surface.

Deși nu au fost asociate niște cifre exacte de vânzări acestor afirmații de marketing, sunt șanse foarte mari ca trendul de migrare de la Mac la Surface să fie unul cât se poate de adevărat. Foarte mulți au început să se plângă de performanța noilor MacBook-uri, iar prețul de aproximativ 2000 de dolari pentru o bucată, nu ar trebui să vină la pachet cu nici un compromis.

Sursa: Ubergizmo