Microsoft crede că se descurcă mai bine decât Google să te informeze

Microsoft crede că se descurcă mai bine decât Google să te informeze

Microsoft Bing nu va ocupa niciodată primul loc în topul motoarelor de căutare, dar s-ar putea să devină cea mai bună soluție în foarte multe scenarii.

În cadrul unei conferințe desfășurate în urmă cu mai puțin de 24 de ore la San Francisco, cei de la Microsoft au dezvăluit o serie de avansuri tehnologice în serviciile pe care le oferă. În centrul atenției, au fost algoritmii de inteligență artificială și motorul de căutare al gigantului din Redmond, Microsoft Bing.

Cele mai mari schimbări pe care ar trebui să le vezi pe Bing în următoarele zile, te ajută să te bucuri de informații multe mai relevante pentru căutările tale. Răspunsurile la întrebări simple vor fi mai elaborate și vor fi livrate într-un limbaj natural, cu un ton conversațional. Practic, nu vom mai vorbi doar de linkuri către diverse site-uri oferite ca rezultate, ci de mesaje elaborate. Pentru ca întregul proces să fie unul „democratic”, niciodată răspunsurile nu vor fi agregate dintr-o singură sursă.

În speranța că va face o treabă mult mai bună în a te scoate din bula informațională cauzată de sursele tale obișnuite de informare, Bing va face eforturi pentru a-ți oferi două răspunsuri radical opuse la întrebările ce ar putea genera controverse. Exemplul dat pe marginea acestei premise a fost „Este rău colesterolul?”. Dacă o întrebare lasă loc de mai mult de două interpretări, bing îți va servi un carusel de variante de răspuns.

Răspunsurile mai mult sau mai puțin tehnice la întrebări vor fi puse într-un context, în loc să se reflecte într-o simplă cifră. Astfel, la întrebarea cât de mare este Siria, răspunsul va fi atât în suprafață, cât și într-o comparație cu o noțiune cunoscută, precum de dimensiunea statului Florida din Statele Unite. În final, prin analogii, context sau informații suplimentare, vei fi mult mai eficient în a înțelege răspunsul la o întrebare simplă.

bing ai Comparison+Answer

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: