15 sept. 2017 | 11:35

Facebook Messenger, peste WhatsApp: câte miliarde de utilizatori are

ACTUALITATE
Facebook Messenger, peste WhatsApp: câte miliarde de utilizatori are

Foarte mulți dintre noi folosesc Facebook Messenger pentru a interacționa cu prietenii, iar serviciul de mesagerie tocmai a devenit cel mai popular.

În urmă cu câțiva ani, cei de la Facebook au separat Facebook Messenger de aplicația principală a rețelei sociale. În acel moment, foarte mulți utilizatori au fost supărați că sunt nevoiți să-și mai instaleze încă o aplicație pentru a vorbi cu mătușa din Italia. Din fericire, în timp, a devenit evident că este mult mai bine așa.

Facebook Messenger este un instrument de comunicare folosit constant în toate colțurile mapamondului. Numărul utilizatorilor continuă să crească și, cu toate că va mai trece mult timp până când se va apropia de statisticile Facebook, există mult motive de bucurie pentru dezvoltatori.

Facebook Messenger continuă să evolueze din prisma funcționalității puse la dispoziția utilizatorilor, iar acest detaliu se reflectă într-o creștere a numărului de fani. La ora actuală, nu mai puțin de 1,3 miliarde de persoane folosesc Facebook Messenger regulat. Acest număr foarte generos plasează platforma de mesagerie online pe prima poziție în topul preferințelor utilizatorilor.

De curând, cei de la WhatsApp se mândreau cu 1,2 miliarde de utilizatori, dar se pare că în competiția dintre cele două servicii Facebook, cel puțin momentan, Facebook Messenger a ieșit câștigător. În atingerea acestui scop, 100 de milioane de persoane s-au orientat către Messenger în ultimele cinci luni. Cea mai recentă statistică făcută publică de compania americană pe marginea acestui subiect a venit în aprilie, iar la momentul respectiv era vorba de 1,2 miliarde de persoane.

Din acest punct, creșterea a devenit totuși destul de dificilă. Nu de alta, dar în multe dintre țările în care este populară platforma,  s-a atins nivelul de saturație. Ca să-ți dai seama de problemă, este suficient să te uiți la ritmul evoluției. În șase luni, a crescut de la 800 de milioane de utilizatori la un miliard. A avut nevoie de nouă luni pentru atingerea pragului de 1,2 miliarde și de cinci luni pentru a câștiga alți 100 de milioane de utilizatori.

Ca alternative, pe lângă WhatsApp, WeChat are aproximativ un miliard de utilizatori, deși majoritatea utilizatorilor sunt din China.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele