04 apr. 2017 | 16:35

Mercedes-Benz își propune să lanseze taxiuri autonome în următorii ani

ENTERTAINMENT
Mercedes-Benz își propune să lanseze taxiuri autonome în următorii ani

Cu o competiție acerbă pe piața mașinilor autonome, Mercedes-Benz plănuiește să lanseze taxiuri autonome în următorii trei ani de zile.

Competiția între companiile care vor să aducă pe piață mașinile autonome devine și mai congestionată odată cu anunțul Daimler, compania mamă a Mercedes-Benz. Reprezentanții Daimler anunță că plănuiesc să lanseze taxiuri autonome în următorii trei ani, conform Wired.

Gigantul german este ultimul care face un anunț de acest fel. Ford și BMW plănuiesc să lanseze vehicule autonome până în anul 2021, General Motors și Waymo al celor de la Google își pun la dispoziție o durată de timp similară, însă fără a-și propune o dată anume. Și toate astea în timp ce Uber transportă pasageri cu ajutorul mașinilor autonome încă din septembrie 2016 (însă nu vorbim de un sistem total autonom, căci șoferii Uber se află, ca până acum, pe scaunul din față și monitorizează sistemul).

Motivul principal pentru care există această competiție silențioasă între companii, cu privire la care va propune pentru prima dată mașinile autonome, se datorează recompensei monetare pe care aceste vehicule o vor aduce. Spre exemplu, Uber valorează deja aproximativ 70 de miliarde de dolari, iar dacă extragi factorul uman din calcul (pe care trebuie să-l plătești), atunci premiul pare a fi și mai strălucitor.

Daimler, cel mai vechi producător de mașini, nu este un începător când vine vorba de mașinile autonome. În 2015, compania a lansat primul concept de camion autonom din lume. În plus, introduce în vehiculele sale funcții semi-autonome, precum ”Drive Pilot” care se aseamănă cu funcția autopilot de la Tesla. 

De asemenea, Daimler se va baza pe un parteneriat încheiat cu Bosch și pe cunoștințele obținute de pe urma programului Car2Go, precum și de Mytaxi, o aplicație care îți permite să rezervi un taxi și pe care compania a cumpărat-o în 2014.

Deși nu ni se oferă mai multe detalii cu privire la ceea ce va propune compania pentru viitoarea sa mașină autonomă, Wired susține că vehiculul nu va arăta întocmai ca mașina viitorului și, cel mai probabil, Daimler va propune un vehicul care să garanteze siguranța participanților la trafic. Ceea ce înseamnă că, pentru moment, conducătorii auto vor rămâne în mașină pentru a monitoriza sistemul.