Pilotul automat din Tesla a devenit mai capabil printr-o actualizare

Pilotul automat din Tesla a devenit mai capabil printr-o actualizare

Funcția de pilot automat a mașinilor Tesla a fost îmbunătățită semnificativ zilele trecute printr-o actualizarea de firmware dedicată Model S și Model X.

Toate funcțiile semni-autonome ce sunt incorporate într-un Tesla, împreună sunt intitulate Autopilot. În contextul în care această denumire te duce cu gândul la pilot automat și autonom, s-ar putea să nu fie cel mai inspirat termen, dar cu siguranță definește direcția producătorului auto.

Tesla lansează deseori actualizări de firmware pentru produsele din portofoliu, dar nu se întâmplă prea des ca un update să fie atât de important precum cel lansat zilele trecute. Noua versiune de software este dedicată tuturor autoturismelor construite după octombrie 2016. Lista include atât autoturisme Model S, cât și Model X. Referința la luna a zecea din 2016 este una foarte importantă, deoarece atunci a început Tesla să includă un set mult mai stufos de senzori în propriile mașini.

Tesla Software 8.1 a început să fie distribuit tuturor posesorilor de Model S și Model X. În principiu, ar trebui să fie doar o chestiune de câteva săptămâni până când toate autoturismele vor fi actualizate. În principal, funcțiile noi introduse sunt dedicate celor care vor să se afle în spatele volanului unor autoturisme autonome.

Prin intermediul Auto Lane Change, mașinile Tesla Model S și Tesla Model X vor fi mult mai capabile să vireze singure pentru a schimba banda de circulație, în contextul în care șoferul nu a făcut decât să semanlizeze intenția. Lane Departure Warning include o vibrație discretă în volan în cazul în care mașina se simte nevoită să schimbe banda de circulație, fără să fi fost semanlizat gestul. O altă funcție interesantă este High Speed Autosteer, ce menține poziția mașinii într-o bandă în mod automat chiar și la o viteză de 130 de kilometri pe oră. Tot atunci s-ar putea să luați ocazional mâna de pe volan fără repercusiuni nefaste. Summon scoate mașina dintr-un loc de parcare fără să te afli în mașină atât prin aplicația Tesla pentru mobil, cât și direct din cheie.

Citește și: