Mâna robotică îți poate recrea pe hârtie desenele digitale pe care le-ai realizat [VIDEO]

Mâna robotică îți poate recrea pe hârtie desenele digitale pe care le-ai realizat [VIDEO]

O mână robotică îți poate transforma desenele digitale preferate în adevărate schițe, folosindu-se doar de hârtie și creion.

Acest mecanism a fost construit de o echipă de cercetători care s-a folosit de cunoștințele despre arta cinetică, mașinării care pot desena și cele cu privire la microprocesoare conectate la internet, pentru a da naștere acestei idei, conform Live Science. Mâna robotică, care poartă denumirea Line-us, imită mișcările pe care utilizatorul le face atunci când realizează desenul, iar apoi recreează schița prin folosirea unei foi și a unor ustensile de scris. Pentru a putea înregistra activitatea utilizatorului, mașinăria este conectată la o aplicație care transmite toate aceste informații prin wireless.

Inițial robotul a fost creat cu scopul de a fi un dispozitiv cu care oamenii să se joace, fără a reprezenta neapărat ceva serios, cu o utilitate anume. „Ceea ce ne-am propus a fost să realizăm un produs care e captivant și distractiv, nu neapărat ceva care poate fi folosit pentru a rezolva o anumită problemă sau pentru a se adresa unei nevoi particulare”, afirmă unul dintre reprezentanții companiei. Deși producătorii nu au avut un scop anume în minte atunci când au propus această invenție, cei care achiziționează acest produs vor avea posibilitatea de a găsi întrebuințări diverse pe care creatorii nu le-au luat în calcul.

Aplicația Line-us pe lângă că realizează conexiunea dintre smartphone și mâna robotică, ea joacă și rolul unei platforme care le permite utilizatorilor să contribuie la dezvoltarea fundamentelor proiectului. Pe lângă asta, ți se prezintă posibilitatea de a scrie propriul software sau hardware sau chiar de a lucra cu producătorii.

Software-ul este construit să funcționeze pe o gamă extinsă de produse, de la iPad-uri și iPhone-uri, la tablete și smartphone-uri care rulează pe Android. În plus, pentru cei interesați, robotul va costa în jur de 124$ și va fi disponibil pe piață începând cu luna octombrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: