Încărcarea cu adevărat wireless e posibilă prin MotherBox

Încărcarea wireless tradițională implică plasarea telefonului pe o anumită suprafață foarte bine definită, dar MotherBox promite un concept complet diferit.

Conceptul de încărcare wireless este departe de a fi nou, dar mai sunt multe particularități ce pot fi îmbunătățite. Deși îl vedem deja prezent în foarte multe telefoane, iar Apple se pare că lucrează la propria iterație pentru iPhone, este destul de greu să te entuziasmezi. În contextul în care ești în continuare limitat la o suprafață de câțiva centimetri pe care trebuie să-ți așezi gadgetul, nu se poate spune că ai scăpat cu adevărat de limitările firelor.

Partea bună este că implementarea celor de la Apple s-ar putea să fie diferită de cea pe care o vedem la ora actuală pe Samsung, LG, HTC și nu numai. Partea și mai bună este că o companie mai puțin cunoscută încearcă să obțină finanțare pe Indiegogo pentru materilizarea unui astfel de concept revoluționar. Produsul poartă numele de MotherBox și pare cât se poate de futurist.

Compania din spatele noului produs poartă numele de Yank Tech și gadgetul are forma unui glob de plastic. În împrejurimi, poate transmite până la 2 watti de energie electrică, cu condiția ca distanța să nu fie mai mare de 50 de centimetri. Cu cât distanță față de aparat se micșorează, viteza de încărcare crește. La 10 centimetri de MotherBox s-ar putea să prindeți o rată de încărcare de aproximativ 10W.

Dacă este să fim pragmatici, nici jumătate de metru nu este o distanță foarte mare, dar se reflectă totuși într-un nivel de confort deosebit față de soluțiile pe care le găsim deja pe piață. Un pic neplăcut este faptul că aveți nevoie de un receptor pentru energia emisă de MotherBox, iar momentan, acela este de forma unei carcase speciale.

În orice caz, dacă aveți încredere în acest proiect și vă încântă perspectiva încărcării telefonului fără fire, nu ezitați să aruncați o privire pe pagina de Indiegogo a proiectului.

07:27 22.02.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video