iPhone 8 ar putea să renunțe la Lightning pentru USB-C

iPhone 8 ar putea să renunțe la Lightning pentru USB-C

Mai este aproximativ jumătate de an până când Apple va lansa iPhone 8, dar speculații pe marginea viitorului smartphone continuă să apară aproape zilnic. 

Premisa este cât se poate de simplă. Până când Apple nu va anunța în cadrul unei conferințe desfășurate la finele lunii septembrie următorul iPhone, nimeni nu știe sigur cum arată sau de ce va fi capabil. Acest detaliu nu împiedică însă zvonurile. Cele mai noi informații pe marginea acestui subiect au fost publicate de către Wall Street Journal. Aceștia din urmă s-au aruncat la a afirma că, la 10 ani de la lansarea primului iPhone, noul smartphone Apple va renunța la portul Lightning.

În contextul în care este un pic penibil că nu-ți poți încărca cel mai nou iPhone de la cel mai nou MacBook Pro fără un adaptor costisitor, aceasta nu este neapărat o idee absurdă. Pe de-o parte sunt cei care afirmă că Apple nu s-a ferit niciodată să impună un standard propriu în materie de conectică. Pe de altă parte însă, USB C a fost deja adoptat de către gigantul din Cupertino încă de la Apple TV 4 lansat în octombrie 2015. În final, deși optează pentru utilizarea unor șuruburi proprii pentru ca dispozitivele sale să fie mai dificil de dezasamblat, nu este deloc exclus ca adopția USB-C să se extindă de la MacBook-uri și Apple TV-uri până la iPhone-uri și ulterior iPad-uri.

În același material, redactorii WSJ s-au aruncat la afirma că iPhone 8 va fi construit în jurul unui panou OLED curbat pe margini, foarte similar cu cel pe care îl vedeți la Galaxy S7 Edge sau S6 Edge.

Nu a trecut mult timp de la publicarea materialului WSJ până când Blayne Curtis de la Barclays a postat online un alt scenariu interesant. Curtis a spus că în loc să înlocuiască portul Lightning cu USB C, Apple va include în cutie un adaptor. Acesta din urmă va avea ca scop intrarea în conformitate cu legislația europeană ce impune ca toate telefoanele să folosească o singură mufă de încărcare. Adaptorul va fi similar cu cel de la micro USB la Lightning pe care îl puteți achiziționa la ora actuală, cu mențiunea că va fi inclus în cutia telefonului.

Citește și: