Mac Pro primește upgrade de hardware și încearcă să reintre în grațiile profesioniștilor

Mac Pro primește upgrade de hardware și încearcă să reintre în grațiile profesioniștilor

După ce au dezamăgit cei mai pretențioși utilizatori de Mac-uri, cei de la Apple au făcut în sfârșit un upgrade la configurația hardware a Mac Pro.

Au trecut trei ani de când Apple și-a orientat atenția către sistemele sale desktop. În tot acest timp, nu am mai văzut un upgrade la Mac Pro sau Mac Mini. Până și doritorii de iMac-uri trebuie să se mulțumească cu un hardware învechit, cu excepția ecranului opțional 5K. Din fericire pentru creatorii de conținut, Apple tocmai și-a adus aminte de ei și a reîmprospătat linia de sisteme Mac Pro. În plus, oficialii companiei americane au făcut câteva promisiuni interesante.

După o pauză de trei ani, doritorii de Mac Pro pot investi 2999 de dolari în modelul de bază care este mult mai performant decât fostul sistem. În trecut, acest buget se reflecta într-un quad core Intel Xeon E5 cu două plăci video AMD FirePro D300 și 12GB RAM. La această oră, cu 3000 de dolari puneți mâna pe un six-core Intel Xeon, două plăci video AMD D500 și 16GB RAM.

Modelul premium de Mac Pro care costă 3999 de dolari, în loc să se reflecte într-un six-core Xeon E5, folosește un octa-core Xeon de ultimă generație cu două plăci video AMD D700 în loc de AMD D500. Singura problemă relativă a acestor sisteme ține de conectică. În loc să includă câteva porturi USB Type-C sau Thunderbolt 3, pentru a nu schimba carcasa, Apple s-a rezumat la aceleași 6 porturi Thunderbolt 2, două porturi Ethernet, o ieșire HDMI și patru porturi USB 3.0.

Un Mac Pro complet diferit cu un grad sporit de flexibilitate pe partea de upgrade-uri va fi lansat abia în 2018. Tot atunci, vom vedea un nou monitor cu branding Apple. Între timp, până la finele lui 2017, va ajunge în magazine un iMac mult mai puternic destinat utilizatorilor din mediul profesional, dar nu se cunosc foarte multe detalii despre el.

Citește și: