De la creatorii Myst și River, Obduction sosește pe Mac

Fanii jocurilor de aventură au auzit probabil de Myst, Riven și cele câteva versiuni actualizate. Acum a sosit momentul ca Obduction să facă valuri în industrie.

Rezultatul unei campanii de crowdfunding încununate de succes, Obduction este un titlu cross-platform ce s-a lansat în 2016, după mai bine de trei ani de dezvoltare. Stilul de joc este foarte apropiat de cei al Myst de acum mai bine de două decenii, dar povestea este cu totul alta. Important este că mulți dintre membrii echipei originale au rămas aceeași.

După ce s-a lansat pe Windows și în format VR pentru Oculus Rift, fanii titlului au așteptat cu sufletul la gură lansarea versiunii de Mac. Aceasta însă a întârziat să apară timp de aproape jumătate de an. Singurii care au putut experimenta o variantă beta a jocului au fost cei care au finanțat proiectul pe Kickstarter. Trecând peste numărul foarte mare de persoane care au cumpărat jocul, încă din perioada de crowndfunding a reușit să adune 1,3 milioane de dolari.

Cei de la Cyan au fost din totdeauna fani ai sistemelor Apple. Primul Myst a apărut pe Mac în 1993, urmând ca după doi ani să fie disponibil pe Playstation. Revenind la Obduction, acesta poate fi acum achiziționat pentru Mac, atât de pe Steam, cât și Mac AppStore.  Prețul este de 30 de euro. În privința cerințelor de system, acesta ar trebui să ruleze în condiții optime pe orice Mac din 2012 sau mai nou, cu condiția să aibă minim 8GB RAM și un IGP Intel HD 4000, Iris 5000 sau Iris 6000. Cel mai important detaliu de compatibilitate este rularea sistemului de operare macOS 10.12.4 lansat în urmă cu mai puțin de o săptămână. Spațiul necesar pentru instalare este de 20GB.

În privința proiectelor pe 2017, creatorii Obduction și-au propus să facă titlul compatibil cu PlayStation VR și HTC Vive. Dacă numele vă este complet străin, vizionați clipurile alăturate pentru a înțelege mai bine tipul de joc.

Alexandru Puiu
10:00 02.04.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video