iPhone X a depășit iPhone 8 la cel mai important capitol

iPhone X a depășit iPhone 8 la cel mai important capitol
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
16:49 15.12.2017

Deși a avut o lungă perioadă în care a fost imposibil să pui mâna pe el, iPhone X se pare că s-a vândut extrem de bine, comparativ cu iPhone 8.

iPhone X este cel mai scump smartphone Apple din toate timpurile. În țara noastră, este aproape imposibil să-l achiziționezi cu mai puțin de 5.300 lei. Cu toate acestea, s-a vândut ca pâinea caldă și există în continuare foarte mulți clienți care își așteaptă dispozitivele comandate. Mai mult decât atât, la marii operatorii de telefonie autohtoni, abia de aproximativ o săptămână a început să figureze ca fiind pe stoc, deși s-a lansat de mai bine de o lună.

În cadrul aceluiași eveniment în care a fost dezvăluit iPhone X, au fost anunțate iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Respectivele dispozitive au specificații similare și o performanță foto aproape identică cu cea oferită de iPhone X. În schimb, cel mai scump smartphone ieșit din Cupertino este mai atrăgător, datorită feței acoperite integral de un ecran, eliminând pentru prima oară butonul Home dintr-un iPhone.

Deși are o valoare de achiziție exorbitantă pentru un telefon, rata de adopție a iPhone X a reușit să o depășească pe cea a a iPhone 8 în aproximativ 30 de zile de la lansare. Cu toate că iPhone 8 a avut un avans de câteva săptămâni, se pare că foarte mulți au așteptat să pună mâna pe telefonul de peste 6200 lei în varianta de 256GB.

Este important de avut în vedere că aceste informații nu provin dintr-o sursă oficială. În trecut, cei de la Apple erau un pic mai transparenți când vine vorba de vânzările din primul weekend sau din prima săptămână, dar au renunțat la acel obicei în ultima perioadă. În orice caz, numărul rapoartelor terțe care confirmă vânzări infime pentru iPhone 8 este mult prea mare încât să fie eronat. Asta nu înseamnă că iPhone 8 și 8 Plus sunt telefoane de slabă calitate, ci doar că ecranul OLED, ramele inexistente și fascinația pentru Face ID au generat mai mulți fani decât ar fi fost normal, având în vedere prețul.

iphone-x-outpace

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI