Samsung face mai mulți bani, dar nu din ce crezi tu

Samsung face mai mulți bani, dar nu din ce crezi tu

Samsung a publicat cifrele pentru al treilea trimestru din 2017 și a ajuns la un profit record. Totuși, nu e doar despre telefoane reușita de acum. 

Samsung este o companie imensă, chiar dacă o știi doar pentru telefoane. Mai mult, când vine vorba de smartphone-uri, cel mai mult contează volumele mari de modele low-to-mid range pe care le vinde. Aici nu intră vârfurile de gamă, unde are cea mai mare concurență. La cum arată rezultatele pe al treilea trimestru, e totul despre cum a reușit să facă alte companii dependente de componentele sale.

Samsung raportează peste 13 miliarde de dolari profit și venituri de circa 55,8 miliarde de dolari. Este cel mai bun trimestru al său și jumătate din această perioadă a fost monopolizată de veștile despre Galaxy Note 8. Chiar și așa, este în scădere pe zona de mobile. A ajuns la un profit operațional de aproape trei miliarde de dolari, dar în scădere față de trimestrul precedent, când abia a adus pe piață Samsung Galaxy S8 și S8 Plus. A crescut pe piața de telefoane și prin seria Galaxy J.

O scădere a înregistrat pe zona de vânzări pentru consumer electronics, adică televizoare, și un profit operațional de 396 milioane de dolari. Altfel spus, în ultimul trimestru, va avea în față atât iPhone X, cât și Huawei Mate 10 Pro, Google Pixel 2 și opțiunile de la Nokia pe zona mid-range.

Acum vin însă veștile mai bun pentru sud-coreeni. Divizia OLED, care furnizează atât pentru telefoanele Samsung, cât și pentru Apple și Google, a crescut în ceea ce privește vânzările. N-a înregistrat profit mare, pentru că a trebuit să investească în linii noi de producție. În fine, cea mai bună afacere e cu componente: 8,9 miliarde de dolari profit operațional au venit din memorii (două treimi din tot profitul operațional). Per total, a fost un an dificil pentru companie: a trebuit să treacă peste eșecul Galaxy Note 7 și să își vadă imaginea distrusă de condamnarea pentru corupție a unuia dintre șefi.

Sursa: ZDNet