Primul review iPhone X vine de la omul care a testat și primul iPhone

Primul review iPhone X vine de la omul care a testat și primul iPhone

iPhone X e cel mai așteptat telefon al momentului. Precomenzile au fost un succes, cel puțin dacă judeci cererea, și în câteva zile ajunge iPhone X la primii utilizatori. Până atunci poți afla cum i s-a părut omului care a pus mâna și pe primul iPhone înainte de lansare. 

Steven Levy a fost unul dintre cei patru oameni în care Steve Jobs a avut încredere în 2007 să le dea primul iPhone. Telefonul de atunci era futurist, era special și era tot ceea ce restul nu erau. Acum, iPhone X e mai puțin special, dar vine cu schimbări mari pentru linia de telefoane a Apple. De pe 27 octombrie e la precomandă, chiar și în România, iar pe 3 noiembrie va fi și în magazine.

Steven Levy spune că a avut telefonul de câteva zile și dintre toate opțiunile noi pe care le putea arăta oamenilor, el a ales Animoji. Este aplicația prin care îți scanezi fața și îți transpui gesturile pe niște emoji. Apoi, a căutat să găsească la iPhone X același efect de uimire și încântare ca la primul iPhone.

„Cele mai mari schimbări te privesc drept în ochi: ecranul, ecranul acela. Ador ecranul mare de pe iPhone Plus și de pe Android, dar telefoanele per total sunt prea mari. Sunt prea mari în buzunar și când suni pe cineva e ca și cum ai ține o tigaie la ureche. iPhone X este un ecran mare într-un format compact”, descrie el experiența cu iPhone X. E puțin mai mare decât un iPhone 8 mic și susține că ecranul face ca investiția în telefon să merite. Și ieftin nu e.

Cât despre gesturi, el spune că s-a obișnuit destul de repede cu folosirea lor pentru a interacționa cu aplicațiile, ba chiar a ajuns să le vrea și pe iPad. A avut însă probleme cu Face ID, așa cum te-ai aștepta, iar sfatul Apple a fost să facă un contact vizual cu telefonul – că iPhone X ține cont de asta.

„[iPhone X] este un pas înainte pentru a uita de actuala manifestare a tehnologiei într-o ceață în care doar atât e – un telefon «integral ecran», unul activat când te uiți la el, unul care renunță la butoane fizice și cabluri de încărcare (că iPhone X, ca iPhone 8, se încarcă wireless – n.r.)”, explică Levy.

El încheie acest preview nu neapărat cu o concluzie, ci cu o așteptare: „Poate că iPhone X va merita cu adevărat când ne vom da seama ce poate face pentru noi mâine”. Articolul integral este disponibil pe Wired.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: