Primul review iPhone X vine de la omul care a testat și primul iPhone

Primul review iPhone X vine de la omul care a testat și primul iPhone

iPhone X e cel mai așteptat telefon al momentului. Precomenzile au fost un succes, cel puțin dacă judeci cererea, și în câteva zile ajunge iPhone X la primii utilizatori. Până atunci poți afla cum i s-a părut omului care a pus mâna și pe primul iPhone înainte de lansare. 

Steven Levy a fost unul dintre cei patru oameni în care Steve Jobs a avut încredere în 2007 să le dea primul iPhone. Telefonul de atunci era futurist, era special și era tot ceea ce restul nu erau. Acum, iPhone X e mai puțin special, dar vine cu schimbări mari pentru linia de telefoane a Apple. De pe 27 octombrie e la precomandă, chiar și în România, iar pe 3 noiembrie va fi și în magazine.

Steven Levy spune că a avut telefonul de câteva zile și dintre toate opțiunile noi pe care le putea arăta oamenilor, el a ales Animoji. Este aplicația prin care îți scanezi fața și îți transpui gesturile pe niște emoji. Apoi, a căutat să găsească la iPhone X același efect de uimire și încântare ca la primul iPhone.

„Cele mai mari schimbări te privesc drept în ochi: ecranul, ecranul acela. Ador ecranul mare de pe iPhone Plus și de pe Android, dar telefoanele per total sunt prea mari. Sunt prea mari în buzunar și când suni pe cineva e ca și cum ai ține o tigaie la ureche. iPhone X este un ecran mare într-un format compact”, descrie el experiența cu iPhone X. E puțin mai mare decât un iPhone 8 mic și susține că ecranul face ca investiția în telefon să merite. Și ieftin nu e.

Cât despre gesturi, el spune că s-a obișnuit destul de repede cu folosirea lor pentru a interacționa cu aplicațiile, ba chiar a ajuns să le vrea și pe iPad. A avut însă probleme cu Face ID, așa cum te-ai aștepta, iar sfatul Apple a fost să facă un contact vizual cu telefonul – că iPhone X ține cont de asta.

„[iPhone X] este un pas înainte pentru a uita de actuala manifestare a tehnologiei într-o ceață în care doar atât e – un telefon «integral ecran», unul activat când te uiți la el, unul care renunță la butoane fizice și cabluri de încărcare (că iPhone X, ca iPhone 8, se încarcă wireless – n.r.)”, explică Levy.

El încheie acest preview nu neapărat cu o concluzie, ci cu o așteptare: „Poate că iPhone X va merita cu adevărat când ne vom da seama ce poate face pentru noi mâine”. Articolul integral este disponibil pe Wired.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI