Planul cinic și simplu care îți arată de ce există și iPhone X, și iPhone 8

10:57 24.10.2017

iPhone X reprezintă, simultan, un pas înainte pentru Apple, din punct de vedere al inovației, și unul înapoi, dacă ne gândim că acesta este cel mai scump iPhone de până acum.

Ecranul OLED (organic liht-emitting diodes) al celui mai nou model este mai eficient decât cel LCD, deoarece este mai subțire și nu consumă la fel de multă baterie. Însă Apple nu are infrastructura de producție necesară pentru a produce o zeci de milioane de ecrane, implicit telefoane, până la sfârșitul anului.

Aici vine iPhone 8. E un telefon conservator, arată ca iPhone 6 și restul de până acum, dar va fi cumpărat în câteva (zeci de) milioane. Suficient cât să fie alternativă pentru cei care nu-și permit iPhone X. Și așa cererea pentru iPhone X poate fi satisfăcută. Desigur, vânzările de iPhone 8 de până acum au fost destul de slabe. Apple a hotărât chiar să renunțe să mai producă la fel de multe exemplare pe cât își propusese.

Primul raport legat de acest subiect a venit din Taiwan și a fost preluat de Reuters ca având o probabilitate de adevăr destul de mare. Dar, în același timp, iPhone 7 încă e vândut. Sunt bani care tot la Apple se duc.

Cum controlează Apple tot ce înseamnă creșterea și cererea de iPhone X și iPhone 8

Planul Apple de a obișnui oameni cu iPhone X e compus din două direcții, clasice, de marketing și psihologie simple și cinice. Totodată, îi obișnuiește cu prețul și cu noua strategie de design. Astfel, o soluție a fost segmentarea produsului, o tehnică ce presupune să creezi o versiune diferită a unui produs cu un preț diferit pentru un grup diferit de clienți. Astfel, Apple a creat un model premium care să aibă ecran OLED și să fie mai scump, pentru a segmenta piața. Vânzările ar putea crește semnificativ în acest mod, ca volum, nu per unitate.

De asemenea, consumatorii evită adeseori să aleagă o opțiune extremă din cauza efectului compromisului. Astfel, Apple aduce un telefon cu mai multe beneficii (decât precedentul), dar accesibil ca preț. Aici e iPhone 8. Pe iPhone X a venit cu opțiuni extra și, bineînțeles, costă mai mult. În acest fel, utilizatorilor li se oferă o plajă mai mare de opțiuni.

Planul este confirmat de faptul că, în pofida așteptărilor, iPhone 7 s-a vândut mai bine decât iPhone 8 în ultima lună, conform Reuters. Mai mulți analiști au prezis acest lucru de acum câteva săptămâni, iar acum a fost confirmat prin statistici. Ține însă cont că Apple ține pe piață chiar și iPhone SE, așa că, per total, poate că nu vinde mai multe telefoane noi, dar vinde mai multe telefoane ca niciodată.

Dacă încă nu te-ai convins că vrei un iPhone 8, atunci poți miza și pe alternative cu Android. Samsung Galaxy Note 8 este unul dintre aceste telefoane, fiind vârful de gamă al companiei sud-coreene și punându-ți la dispoziție un ecran Infinity și un sistem de camere foto duale, printre altele. Totodată, Huawei Mate 9 poate fi o alternativă foarte bună, chiar dacă deja s-a lansat și modelul 10. Telefonul vine cu un ecran generos, beneficiază de un procesor de top, Kirin 960, dar are și un sistem de camere foto duale cu senzori de 20 MP + 12 MP.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: VICE News
Etichete: