Cei care se plâng de iPhone X nu știu să-l folosească

Cei care se plâng de iPhone X nu știu să-l folosească

iPhone X e pe piață din 3 noiembrie și cel mai important test e pentru Face ID, în loc de scanarea amprentei. Și e rapid, contrar a ceea ce vezi pe net.

iPhone X e scump, iPhone X nu are nimic în plus față de restul, iPhone X este o idee proastă a Apple – astea sunt, rezumate, câteva dintre problemele pe care le-am văzut reproșate iPhone X. Desigur că e scump, e evident, n-are rost să mai discutăm despre asta, îl cumpără cine vrea. Am mai observat însă și plângeri despre cum Face ID e o greșeală, despre cum Touch ID era o idee mai bună, era mai rapid. Sunt un utilizator care apreciază scanarea amprentei, pe orice telefon, dar în cazul acesta Apple nu a dat-o în bară.

Face ID îți scanează fața în câteva zeci de mii de puncte și-ți permite să folosești telefonul. Funcționează doar pe iPhone X, funcționează la întuneric sau lumină și este relativ mai rapid sau mai lent decât Touch ID. Cum rapiditatea este problema, după cum am văzut-o într-un articol care se voia unul cu trucuri, am zis să experimentez și să văd ce iese. Înainte de asta m-am uitat la alți oameni care folosesc iPhone X, într-o deplasare recentă cu jurnaliști în Finlanda.

Toți, sau aproape toți, folosesc Face ID greșit. Apasă pe butonul Power, așteaptă ca sistemul să îi autentifice, apoi folosesc telefonul. Pe scurt, e greșit, nu așa e gândit telefonul. Trebuie să ai activată funcția Raise to wake, ridici telefonul, dai swipe up și totul merge din prima. La fel, apeși pe notificare și telefonul scanează rapid fața și-ți permite accesul. Asta e tot, fără pierdere de timp cu Power, și cu scanat, și cu așteptat. Și aici Apple a comunicat extrem de prost.

Mai mult, Touch ID e mai util, mai rapid într-o anumită situație: nu te uiți la telefon. În toate celelalte este egal cu Face ID. Personal, încă prefer scanarea amprentei, în unele momente cere mai puțină atenție de la mine, dar iPhone X nu e greșit așa cum funcționează. E pur și simplu altfel și utilizatorii trebuie să se adapteze. Și nu e nici Antennagate, când Jobs a spus că utilizatorii țin greșit telefonul. Nu, e doar o perioadă de adaptare.

Totuși, iPhone X a făcut posibil, prin Face ID, să nu te mai gândești că trebuie să deblochezi telefonul înainte de a-l folosi. Pur și simplu îl ridici, glisezi în sus, e activat și-l folosești. Nu aștepți indicatorul de deblocare. Nici nu necesită să ții degetul pe o anumită zonă (de la bază) pentru scanare. În curând, aplicațiile vor fi actualizate ca să suporte Face ID și atunci va fi mai comod în multe circumstanțe.

Citește și: