iPhone X are cea mai bună cameră pe un telefon, după Pixel 2

iPhone X are cea mai bună cameră pe un telefon, după Pixel 2

La câteva zile după lansarea noului iPhone X, telefonul a fost testat în detaliu de către redactorii DxOMark și se pare că are niște abilități de captură remarcabile.

În toate materialele de marketing ale Apple, inclusiv în prezentarea oficială, s-a insistat pe faptul că partea principală de captură de la iPhone 8 Plus este identică cu cea de la iPhone X. Doar construcția exterioară este un pic diferită, ca un element de diferențiere. Cel puțin în teorie, senzorii folosiți și sistemul de lentile ar fi trebuit să fie la fel. Conform celor de la DxOMark, realitatea este cu totul alta.

La ora actuală, cei de la DxOMark realizează unele dintre cele mai laborioase teste pe partea de captură foto/video în cazul telefoanelor mobile. Tocmai din acest motiv, respectiva publicație online a fost singura care a pus mâna pe Pixel 2 înainte de lansarea sa oficială.

La această oră, în topul DxOMark de telefoane mobile, prima poziție este ocupată de Google Pixel 2. Pe poziția a doua se află recent lansatul iPhone X. Cel mai scump telefon Apple are 97 de puncte și, cu același scor, este urmat de Huawei Mate 10 Pro. Poziția a patra în clasament este ocupată de iPhone 8 Plus și Galaxy Note 8 cu 94 de puncte.

Defalcând scorul obținut de iPhone X pe foto și video, se pare că noul smartphone face o treabă remarcabilă la imortalizarea cadrelor statice. Din acest motiv, a obținut 101 pe foto. Pe partea de captură video, există loc de îmbunătățiri, chiar cele 89 de puncte obținute nu reprezintă neapărat un motiv de rușine.

Când vine vorba de detalii tehnice, editorii DxOMark au lăudat abilitatea iPhone X de a expune corect fotografiile și de genera rezultate cu un contrast foarte bun. Culorile și sistemul optic de stabilizare sunt de asemenea demne de menționat. Cu alte cuvinte, dacă abilitățile de captură ale unui smartphone reprezintă cel mai important criteriu de achiziție pentru tine, iPhone X s-ar putea să fie cel mai capabil aparat foto la care poți să și vorbești.

Citește și: