Cum semnezi fișiere pe iPhone în format PDF

Majoritatea tipurilor de documente sunt deschise automat când intri pe email. S-ar putea însă odată să ai nevoie să știi cum semnezi pe iPhone fișiere PDF.

Marketingul Galaxy Note a gravitat din totdeauna în jurul flexibilității pe care ți-o pune la dispoziție un stylus atunci când interacționezi cu un telefon. Poți adnota documente, poți desena pe pagini de internet sau poți desena în doar câteva mișcări. Deși pe un iPhone nu ai aceeași libertate, poți face însă câteva sarcini pentru care ai crede că-ți trebuie un stylus. De exemplu, în doar câțiva pași, poți învăța cum semnezi fișiere pe iPhone sau iPad.

Dacă ai primit un contract pe email pe care trebuie să-l semnezi pentru ca în momentul ulterior să-l trimiți înapoi, primul pas pe care îl faci de obicei este să cauți o imprimantă pentru a-l lista. Poți însă să fii mult mai eficient decât atât. Deschizi atașamentul respectiv într-o aplicație de pe iPhone, îți creezi semnătura o dată și după aceea o folosești de 100 de ori pe diverse fișiere.

În cazul în care te-ai decis că vrei să afli cum semnezi fișiere pe iPhone în PDF, primul pas este să intri pe mail și să cauți documentul cu pricina. Fă un tap pe el pentru a-l deschide și apasă pe butonul din stânga jos de partajare. Dintre opțiunile disponibile, alege să-l deschizi în Adobe Acrobat. Dacă nu ai respectiva aplicație pe iPhone sau iPad, poți folosi acest link de AppStore pentru a o instala gratuit.

După câteva momente, ar trebui să vezi PDF-ul în Adobe Acrobat. În acest moment, merită să ai în vedere că fișierul respectiv a fost copiat în Acrobat Reader și, în mod automat, s-a creat o structură de tip My Documents. Asta înseamnă că, după ce-l modifici, poți să-l expediezi de foarte multe ori fără să te chinui să-l găsești. Cu PDF-ul deschis, apasă în colțul din stânga jos pe norișorul de dialog cu un creion lângă el. La pasul următor, alege stiloul din dreapta jos. Apasă pe Create Signature. Acum, ai la dispoziție întregul ecran pentru a-ți desena cu răbdare semnătura ta. Acea semnătură poate fi salvată sau poți opta să o folosești o singură dată.

La final, noua ta semnătură va apărea în document. Cu un tap pe ea, o poți redimensiona cu precizie elvețiană, îi poți schimba culoarea și o poți muta. Dacă ai încheiat procesul și ești mulțumit de rezultate, apasă în dreapta jos pe butonul de partajare (vârful de săgeată care iese dintr-un pătrat) și alege Share File – Share Flattened Copy. Optează pentru expedirea fișierului modificat prin email, tastează destinatarul și confirmă trimiterea.

Alexandru Puiu
06:22 06.11.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video