Adobe începe să vă avertizeze dacă folosiți versiuni piratate

Adobe începe să vă avertizeze dacă folosiți versiuni piratate

Adobe are o colecție foarte stufoasă de aplicații premium pe care le puteți descărca de pe internet sub formă de variante piratate, iar compania americană speră să descurajeze acest comportament.

Indiferent dacă folosiți Adobe Photoshop la muncă sau Adobe Acrobat pentru creat PDF-uri la birou, sunt șanse semnificative să fi utilizat vreodată variante piratate ale acelor unelte software. Nu de alta, dar este mult mai ușor să piratezi aplicații de sute sau mii de dolari, decât să le cumperi, mai ales când, aparent, nu ai nimic de pierdut.

Cei de la Adobe au micșorat semnificativ numărul celor obișnuiți să pirateze aplicații software în momentul în care au introdus plata prin abonament. Astfel, dacă aveți nevoie doar o singură lună sau un an de Photoshop, nu mai trebuia să plătiți preț întreg. A doua soluție găsită de americani pare inspirată de Microsoft și se manifestă prin notificări în colțul din dreapta jos al PC-ului.

Un pic enervante, acestea nu vă fac foarte multe rău, dar vor fi foate eficiente în a vă jena, mai ales în momentul în care vine altcineva și vă folosește computerul 10 minute, indiferent dacă este vorba de un prieten sau un coleg de muncă. Adobe insistă că aceste măsuri nu au legătură cu profitul companiei, ci cu prevenirea unor probleme cu proiectele la care lucrați.

,,Adobe rulează acum teste de validare și notifică oameni care nu folosesc software original. Testele noastre verifică modificările de software și licențele nevalide. Dacă ați primit o notificare, asta înseamnă că software-ul care rulează pe computerul vostru nu este un produs Adobe original. Nu este acoperit de nici o garanție sau serviciu de suport. Pentru că s-ar putea să nu se comporte cum am intenționat noi, prezintă un potențial risc pentru voi și munca voastră.” Partea bună a acestui anunț este că nu implică nici un fel de pedepse pentru utilizatorii descoperiți cu software piratat. Nu vă vine poliția acasă, dacă nu cumva aveți ghinion ca un prieten să sesizeze autoritățile în privința respectivei notificări.

Citește și: