Adobe îți transformă telefonul în scanner cu o aplicație gratuită

Adobe îți transformă telefonul în scanner cu o aplicație gratuită

Gigantul software a lansat recent aplicația gratuită Adobe Scan, cu ajutorul căreia orice smartphone poate fi transformat într-un scanner.

”Lansarea Adobe Scan reprezintă o reimaginare a modului în care surprindem lumea din jurul nostru. Am reinventat crearea de PDF-uri pentru PC-uri, iar datorită noii aplicații, facem același lucru și pentru telefoanele mobile”, spune Kulmeet Bawa, Managing Director al filialei Adobe din Asia de Sud.

Cu Adobe Scan, îți poți transforma telefonul sau tableta într-o unealtă de scanare care recunoaște textul. Cu ajutorul aplicației fotografiezi, iar apoi le poți transforma în PDF-uri. Aplicația se folosește de serviciile Adobe Sensei și automatizează recunoașterea marginilor, corectarea perspectivei, curățarea documentului, eliminarea umbrelor și clarificarea textului printre altele.

Aplicația este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, oferindu-ți posibilitatea să te folosești de funcțiile OCR pentru recunoașterea automată a textelor din imagini, arată indiatoday.com.

Poți face poze documentelor sau oricăror imagini cu text, iar Adobe Scan va transforma textul într-unul selectabil și copiabil cu Acrobat Reader, spre exemplu.

Aplicația nu este prima și nici ultima care promite să îndeplinească astfel de sarcini pentru utilizatori. Cu toate acestea, având în vedere că vorbim despre un produs Adobe, ne-am putea aștepta ca lucrurile să fie făcute bine de treaba aceasta, iar funcțiile promise să fie și funcționale. Nu de puține ori, mai ales în încercările de a folosi software de recunoaștere a textului, vedem cât de lamentabil eșuează aplicațiile pe care ne bazăm.

Aplicația Adobe Scan nu numai că este gratuită pentru platformele mobile, dar vine la pachet și cu un cont gratuit Adobe Document Cloud, unde poți stoca și găsi documentele scanate pe care le-ai creat de-a lungul timpului.

Poți găsi AICI aplicația pentru Android și AICI pentru iOS.