Cât îi costă pe cei de la Apple producția unui iPhone SE

Cât îi costă pe cei de la Apple producția unui iPhone SE

Grație unei analize efectuate de IHS, știm acum costul de fabricare al unui iPhone SE.

Cel mai nou telefon lansat de Apple reprezintă încercarea companiei din Cupertino de a-i convinge și pe posesorii unor dispozitive mai vechi să facă pasul către unele mai noi, fără a fi nevoiți să opteze pentru un ecran mai mare. iPhone SE beneficiază de designul vechiului iPhone 5S, însă are specificații care fac din el un telefon la fel de performant ca iPhone 6S. Desigur, camera acestuia nu este la fel de performantă, iar tehnologia 3D Touch nu a fost implementată.

Dar, dacă ne luăm după concluziile celor de la IHS, cea mai mare realizare Apple are legătură cu procesul de fabricație al telefonului. Dezasamblând dispozitivul, aceștia au ajuns la concluzia că producția unui singur telefon îi costă pe americani doar 160 de dolari. Vorbim aici despre versiunea de 16GB. Cele mai scumpe componente ar fi ecranul de 20 de dolari, procesorul A9 de 22 de dolari și modemul wireless de 15 dolari. Bateria, în schimb, nu i-ar costa pe cei de la Apple decât 2,15 dolari, în timp ce munca fiecărei persoane nu ar valora mai mult de 4 dolari.

Cât despre modelul de 64GB, trebuie spus că acesta nu presupune decât un cost adițional de 10 dolari, iar dacă este să luăm în considerare prețul de cel puțin 500 de dolari, asta ar însemna că profitul este de două ori mai mare. În ciuda prețului relativ mic al ultimelor două iPhone-uri, Apple reușește să impresioneze încă o dată prin profitul considerabil pe care îl înregistrează.

iPhone SE are un ecran de 4 inch cu rezoluție 1.136×640, care ascunde sub el un procesor Apple A9 64-bit și 2GB RAM. Spațiul de stocare este de 16 sau 64GB, iar serviciul Apple Pay este și el disponibil. Cea mai nouă veste este legată de camera foto. iPhone SE este cel mai mic smartphone capabil să filmeze la rezoluție 4K. Acest fapt este posibil datorită camerei de 12MP găsite în prezent și pe iPhone 6S, dar care nu beneficiază de stabilizare optică a imaginii.

Citește și:
Etichete: