18 sept. 2017 | 17:38

iPhone 8 are bateria mai mică decât modelul iPhone 7

ACTUALITATE
iPhone 8 are bateria mai mică decât modelul iPhone 7

iPhone 8 și iPhone 8 Plus, noile smartphone Apple, au baterii mai mici decât iPhone 7 și, respectiv, iPhone 7 Plus, arată autoritățile telecom din China, TENAA.

iPhone 8 vine cu o baterie de 1.821mAh, în timp ce iPhone 8 Plus are o baterie de 2.675mAh. În cazul în care informațiile sunt corecte, iPhone 8 și iPhone 8 Plus prezintă baterii mai mici decât smartphone-urile Apple de anul trecut. În comparație, iPhone 7 și iPhone 7 Plus au baterii de 1.960mAh și respectiv 2.900mAh.

Deocamdată Apple nu a vorbit oficial despre bateriile noilor telefoane. Compania a  susținut doar că dispozitivele iPhone oferă o „autonomie aproximativ la fel” a bateriei ca la iPhone 7 și iPhone 7 Plus când vine vorba de utilizarea internetului, timpul de convorbire sau redarea audio și video prin wireless. S-ar părea că Apple a reușit să scoată baterii mai mici, datorită noului procesor Bionic de înaltă performanță al companiei. Apple susține că este mai eficient din punct de vedere energetic decât chipseturile anterioare, potrivit Computer Blog.

Bateriile mai mici oferă, de asemenea, suport pentru încărcarea fără fir Qi și o nouă capacitate de încărcare rapidă, ceea ce înseamnă că iPhone 8 și iPhone 8 Plus pot fi încărcate cu până la 50% în 30 de minute, utilizând puterea USB 29W, 61W sau 87W al adaptoarelor (vândute separat și incluse în cele mai recente modele MacBook și MacBook Pro de la Apple).

În plus, TENAA pare să confirme și că iPhone 8 are 2 GB de memorie RAM, iar iPhone 8 Plus folosește 3 GB de memorie RAM, după cum s-a raportat anterior.

Va trebui să așteptăm până când dispozitivele vor invada inevitabil piața pentru a avea dovezi concludente despre aceste specificații. Noile smartphone-uri vor fi disponibile pentru pre-comandă începând cu data de 15 septembrie, cu lansarea dispozitivelor pe 22 septembrie. Prețurile încep de la 699 dolari pentru iPhone 8 și 799 dolari pentru iPhone 8 Plus.