Bătrânul Galaxy Note 4 riscă să explodeze: bateriile au fost rechemate în fabrică

Bătrânul Galaxy Note 4 riscă să explodeze: bateriile au fost rechemate în fabrică
08:28 17.08.2017

Într-o perioadă în care ne pregătim cu toții de lansarea Galaxy Note 8, bătrânul Galaxy Note 4 se pare că a devenit cap de afiș din cauza unor baterii explozive.

Nu este vorba sub nici o formă de un scandal de proporțiile celui cu Galaxy Note 7 de anul trecut. Nici măcar nu sunt vinovați cei de la Samsung de situația neplăcută. În același timp însă, acest set de circumstanțe va intra în istoria sud coreenilor ca un alt episod greu de uitat. Nu de alta, dar vorbim de un alte telefon Note ce poate exploda din cauza unei baterii defectuoase.

Galaxy Note 4 a fost lansat în urmă cu 3 ani, iar numărul gadgeturilor aflate în continuare în circulție nu este neapărat foarte mare. Din păcate, acel telefon a fost subiectul unui anunț oficial din partea U.S. Consumer Product Safety Commission – Comisia Americană pentru Siguranța Consumatorilor. Aproximativ 10.200 de baterii din telefoane Note 4 aflate în circulație au fost rechemate în fabrică deoarece se pot supraîncălzi și riscă să explodeze.

,,Bateria de la telefon se poate supraîncălzi, expunând utilizatorul la riscuri de explozie și alte pericole derivate din foc.” Mesajul autorității americane este cât se poate de clar și ar fi bine să nu fie ignorat. Doar în acest fel, vom evita câteva incendii dureroase. ,,Consumatorii ar trebui să înceteze imediat să mai folosească bateriile rechemate în fabrică și să-și închidă telefoanele.”

În ceea ce privește cauza problemei, totul a plecat de la telefoanele Galaxy Note 4 care au fost schimbate pe asigurare de către operatorul de telefonie AT&T. Când s-au întors la utilizatori, respectivele gadgeturi au ajuns să includă baterii contrafăcute cu defecte de fabricație și alte anomalii de funcționalitate. Acelea nu au fost create de Samsung sau de un furnizor autorizat al sud coreenilor. Singura parte bună, dacă o putem numi așa, constă în lipsa victimelor.

loading...