Apple admite oficial că noul Apple Watch are o problemă la lansare

Apple admite oficial că noul Apple Watch are o problemă la lansare

Mai sunt doar câteva zile până vor fi livrate primele exemplare de Apple Watch Series 3, dar se pare că noul ceas inteligent al companiei are o problemă importantă.

Ar putea fi prima oară când Apple admite în mod oficial că există o problemă cu un gadget al companiei, înainte ca primele exemplare să ajungă la utilizatori. Premiera nefastă vizează ceasul Apple Watch Series 3.

Anunțat în aceeași conferință în care au fost dezvăluite iPhone 8 și iPhone X, Apple Watch Series 3 este cel mai recent smarwatch al gigantului din Cupertino. Acesta ar trebui să fie semnificativ mai sprinten decât versiunea anterioară, chiar dacă designul va fi identic cu cel al vechii generații. Singurul detaliu schimbat va consta în bulina roșie de pe rotița din dreapta.

În plus, noul ceas ar trebui să vină la pachet cu conectivitate LTE, chiar dacă, prin prisma faptului că nu suportă introducerea unui SIM în interior, nu-l vei putea importa din SUA pentru a-l folosi pe o rețea din România. Practic, prin intermediul mecanismului adoptat de Apple, ceasurile vor fi înscrise în rețele de telefonie mobilă și vor fi asociate abonamentelor existente ale utilizatorilor pentru a se păstra numărul de telefon.

Cei de la The Verge s-au numărat printre primii care și-au dat seama că există o problemă semnificativă de conectivitate între ceas și rețelele de date celulare la care ar fi trebuit să fie conectat. Aparent, în loc să folosească conexiunea de date nativă, încerca să se conecteze la rețele WiFi nesecurizate din zonă și, pentru că acelea nu funcționează, rămâi fără internet. Când redactorul The Verge a sesizat problema, cei de la Apple i-au trimis alt ceas la test. Din păcate, situația neplăcută s-a repetat și a devenit evident că este o problemă generală.

Oficialii gigantului din Cupertino au afirmat că vor remedia situația printr-o actualizare de firmware ulterioară. Din păcate, atunci când noile ceasuri vor ajunge la primii utilizatori peste câteva zile, vor avea în continuare această problemă.