21 dec. 2017 | 14:50

Primul iPhone care ajunge la muzeu datorită calității video

VIDEO ACTUALITATE

În 2015, un regizor ambițios s-a angajat să creeze un film cu ajutorul unui iPhone 5S și a câtorva accesori creative. Respectivul smartphone va ajunge la muzeu.

Încă de la prima generație, smartphone-urile Apple au fost asociate cu o calitate peste medie a abilităților de captură. Din același motiv, iPhone-urile sunt cele mai populare camere pe Flickr, îndrăgitul serviciu de găzduire fotografii al celor de la Yahoo.

La ora actuală, mai mulți regizori renumiți și creatori de film independenți au utilizat un iPhone în procesul de captură. Primul dintr-o lungă serie a fost însă un iPhone 5S în 2015. La momentul respectiv, a fost imortalizat Tangerine, un lung metraj care a atrat atenția Academiei Americane de Film. Datorită aceluiași film, iPhone-ul 5S care a fost folosit de către regizorul și scenaristul Sean Baker va fi unul dintre obiectele găzduite în primul muzeu al Academy of Motion Pictures Arts and Sciences.

În același context, vor putea fi analizate îndeaproape o serie de alte obiecte, gadgeturi și lucrări ce reprezintă o parte mai mult sau mai puțin semnificativă din istoria filmului.

Tangerine a fost prezentat pentru prima oară la Festivalul de Film de la Sundance din Statele Unite. Deși premisa filmului nu este neapărat una plictisitoare sau banală, pelicula a făcut înconjurul lumii datorită modului creativ în care a fost filmată. Pe lângă trei smartphone-uri iPhone 5S care au fost folosit pentru captura video la calitate full HD, regizorul a utilizat o aplicație de opt dolari intitulată Filmic Pro.

Pentru că smartphone-ul de acum patru ani al celor de la Apple nu venea cu stabilizare optică de imagine, acesta a fost ancorat într-un mecanism steadicam. O serie de lentile anamorfic de la Moondog Labs, care la momentul respectiv erau în stadiu de prototip, au fost atașate obiectului de la iPhone.

Trailerul original pentru Tangerine menit să te ajute să-ți faci o opinie despre abilitățile unui iPhone lansat în 2014 poate fi văzut mai jos.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele