09 iun. 2017 | 13:00

iOS 11 te scapă de tastarea parolelor la WiFi într-un mod creativ și sigur

ACTUALITATE
iOS 11 te scapă de tastarea parolelor la WiFi într-un mod creativ și sigur

Nimic nu este mai frustrant decât tastarea unei parole WiFi lungi formată din caractere aleatorii, dar iOS 11 promite să remedieze această problemă.

În urmă cu câteva zile, la scurt timp după conferința de deschidere a WWDC 2017, am detaliat într-un articol o mare parte dintre schimbările importante de funcționalitate ce vor fi introduse odată cu iOS 11. Multe dintre aspectele tehnice de care ne vom bucura cu toții în toamnă continuă însă să fie un mister, având în vedere că este vorba de sute de noutăți mai mici sau mai mari.

Din fericire, iOS 11 este disponibil deja într-o versiune beta pe care și-o pot instala toți curioșii. Din acest motiv, pe parcursul următoarelor săptămâni, cei care și-au instalat firmware-ul în format beta pot publica detalii despre particularitățile mai puțin evidente ale viitorului iOS. În această categorie intră o funcție referitoare la eficientizarea procesului de autentificare într-o rețea WiFi.

Utilizatorii de iOS 11 care se conectează la o rețea fără fir cu un iPhone sau iPad nu mai trebuie să tasteze parola aferentă, cu condiția ca o persoană care este deja conectată să-și dea acordul pentru conectare. Astfel, în momentul care îți vine cineva în vizită de exemplu și încearcă să se conecteze, pe ecran vei primi o notificare precum cea din imaginea de mai sus. Dacă apeși pe Send Password, procesul de autentificare al musafirului va fi automatizat și nu mai trebuie să-i dictezi parola.

Noua funcție a fost descoperită de cei de la 9to5Mac. Din păcate, funcționarea ei este legata de instalarea iOS 11 pe toate dispozitivele participante la tranzacție. Nu se știe momentan dacă același sistem inteligent de autentificare se va aplica și în cazul Mac-urilor, dar este foarte probabil ca acest lucru să fie de asemenea condiționat de instalarea viitorului macOS High Sierra.

În altă ordine de idei, funcția nu este neapărat revoluționară, dar având în vedere că îți face viața mai ușoară, este binevenită.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele