Dark Mode: iOS 11 vine la pachet cu o temă întunecată și arată foarte bine

iOS 11 include un așa numit dark mode. După cum se poate vedea în clipul de mai sus, pare a fi o temă întunecată ce te ajută să vezi mai bine liniile de text.

A devenit foarte la modă ca mai multe servicii și aplicații să suporte o temă întunecată. Din acest motiv, poți, de exemplu, să ai întreaga interfață YouTube pe un fundal negru. Este important de reținut că acest detaliu vizual nu are doar un rol estetic, ci și funcțional. Într-un mediu întunecat sau pe timpul nopții, astfel de interfețe întunecate sunt recomandabile pentru a nu-ți influența gradul de somnolență. Cu alte cuvinte, îți sare mai tare somnul dacă stai cu ochii ațintiți pe un ecran alb luminos, decât pe unul negru. Până și Windows 10 include nativ o temă întunecată care arată foarte bine.

Deși această particularitate nu a fost detaliată în cadrul WWDC 2017, iOS 11 se pare că include și el un dark mode. Descoperirea a fost făcută de către un utilizator de pe YouTube cu pseudonimul iTwe4kz și, cel mai probabil, vom mai avea parte de multe astfel de revelații în săptămânile ce urmează. Având în vedere că Apple oferă dezvoltatorilor acces la un beta de iOS 11, vom cunoaște toate particularitățile noului firmware până la lansarea versiunii finale în această toamnă.

În privința temei întunecate, merită reținut că aceasta nu se ascunde în spatele acestei denumiri în meniu. În schimb, doritorii o vor găsi în Settings sau Configurări la secțiunea de Accesibilitate. Aceasta este o extensie a modului Inverted Colors prezent în iOS de câțiva ani și poartă numele de Smart Invert. Spre deosebire de Inverted Colors, cei care au experimentat-o au ajuns la concluzia că nu afectează claritatea meniurilor și se pretează de minune pentru utilizare într-un mediu ambiant cu lumină redusă. În principiu, aplicarea temei mai vine la pachet cu câteva schimbări, dar acestea le puteți vedea în clipul de mai sus.

Alexandru Puiu
17:30 07.06.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video