iOS 11 introduce o metodă creativă pentru a-ți elibera spațiu pe telefon

iOS 11 introduce o metodă creativă pentru a-ți elibera spațiu pe telefon

Am detaliat cele mai importante noutăți ce vor fi incluse în iOS 11, dar apar în continuare detalii despre viitorul sistem de operare.

iOS 11 a fost detaliat în urmă cu câteva zile în cadrul WWDC 2017. Acesta este cel mai important update adus sistemului de operare Apple pentru mobile și va ajunge pe piață la 10 ani după lansarea primului iPhone. Ca de fiecare dată când vorbim de un nou iOS, este vorba de sute de modificări mai mari sau mai mici care sunt imposibil de detaliat în cadrul unei singure conferințe. Din fericire, pentru că o versiune beta a firmware-ului poate fi deja experimentată de către dezvoltatori, în următoarele săptămâni vom afla tot mai multe detalii mai puțin evidente despre viitoarea versiune de iOS.

Încă de la primul iPhone, cei de la Apple au fost criticați pentru faptul că nu includ suportul pentru carduri microSD în telefoanele companiei. Motivele au fost multiple și au avut legătură cu asigurarea unei performanțe constante în orice condiții, performanță care ar putea fi influențată negativ de utilizarea unui card lent sau de proastă calitate. Între timp, mai mulți producători de smartphone-uri de top au eliminat suportul pentru carduri din propriile telefoane.

Problema cu spațiul liber rămâne însă una destul de dureroasă pentru utilizatorii de iDevice-uri, iar odată cu lansarea iOS 11, gigantul din Cupertino speră să fi găsit o soluție creativă pentru a o remedia. Aceasta este intitulată Offload Unused Apps și, după activare, va începe să-ți șteargă aplicațiile pe care nu le-ai mai folosit de mult timp. Procesul de curățare va fi însă unul foarte bine gândit, deoarece nici un document sau setare din interiorul aplicației șterse nu-ți va părăsi aparatul, iar dacă decizi să reinstalezi respectivele progrămele, îți vei continua activitatea ca și cum nu s-a întâmplat nimic.

În plus, pentru a fi foarte evident ce aplicații ți-au dispărut după activarea Offload Unused Apps, acestea îți vor rămâne pe ecranul tabletei sau smartphone-ului, dar vor fi figura ca fiind în ceață. Un simplu tap pe o astfel de icoană încețoșată va iniția procesul de reinstalare. iOS 11 va fi lansat într-o formă finală în această toamnă pentru toți utilizatorii de iDevice-uri. ios 11 offload unused apps